Υγεία|03.09.2024 04:00

Δερματολόγος προειδοποιεί για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στην τουαλέτα και βλάπτει την υγεία

Newsroom

Ένας δερματολόγος προειδοποιεί πως υπάρχει ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στην τουαλέτα και που κάνει κακό στην υγεία. Και αυτό είναι η χρήση χαρτιού υγείας.

Ο Δρ Σκοτ Γουόλτερ από τις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο μπιντές θα πρέπει να μπει στα μπάνια όλων για λόγους υγιεινής: «Για να το θέσω απλά, θα σκεφτόσασταν ποτέ να καθαρίσετε τα βρώμικα χέρια σας με μια στεγνή χαρτοπετσέτα;», ανέφερε στους 1,2 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok. «Ακριβώς αυτό κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας. Είναι μια βρώμικη περιοχή και χρησιμοποιούμε ένα στεγνό χαρτί για να καθαρίσουμε», τόνισε.

Αν και οι μπιντέδες χρονολογούνται από τη Γαλλία του 17ου αιώνα, δεν βρήκαν έδαφος στις ΗΠΑ μέχρι την έλλειψη χαρτιού τουαλέτας στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού.

Το CNN ανέφερε ότι η αγορά του μπιντέ αυξήθηκε κατακόρυφα το 2020 και όσοι τον πουλούσαν, ξεπούλησαν.

Ο γιατρός τόνισε πως ο ίδιος απέκτησε τον πρώτο του μπιντέ πριν από μερικά χρόνια και είναι δύσκολο να φανταστεί τώρα τη ζωή χωρίς αυτόν.

Ποια είναι τα οφέλη του μπιντέ 

Είπε ότι με το νερό καθαρίζει καλύτερα το δέρμα, αφήνει λιγότερα βακτήρια πίσω του και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς από το χαρτί τουαλέτας.

«Αυτό είναι εξαιρετικό για τους ανθρώπους που είναι ήδη επιρρεπείς σε προβλήματα εκεί κάτω, όπως εξανθήματα, σχισμές ή ακόμη και αιμορροΐδες. Ο μπιντές έχει πράγματι αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και στις γυναίκες λόγω της μικρότερης μεταφοράς βακτηρίων», τόνισε.

τουαλέταχαρτιά τουαλέταςδερματολόγοιειδήσεις τώρα