Υγεία|05.09.2024 12:49

ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για σπρέι για την πρόωρη εκσπερμάτιση που διακινείται μέσω διαδικτύου

Newsroom

Προειδοποίηση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), για σπρέι που χρησιμοποιείται για την πρόωρη εκσπερμάτιση, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος (σπρέι) EXS DELAY SPRAY+ENHANCED FORMULA της εταιρείας LTC Healthcare.

Τι αναφέρει ο ΕΟΦ

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο για και είναι πιθανόν να διακινείται και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, έδειξαν ότι το προϊόν αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία λιδοκαΐνη χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του και χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου.

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

ΕΟΦειδήσειςσπρέιειδήσεις τώρα