Ερευνα: Καλό στη μακροζωία κάνει η πολύωρη αποχή από το φαγητό
NewsroomΗ πολύωρη, μέχρι και 18 ώρες, αποχή από το φαγητό μπορεί να είναι το κλειδί για να αντιμετωπιστούν διάφορες παθήσεις, ακόμη κι αν δυσκολευτούμε στην αρχή να εκπαιδεύσουμε τον οργανισμό μας να συνηθίσει την πείνα, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The New England Journal of Medicine και δείχνει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και να βελτιώσει τη μακροζωία. Η έκθεση αναμένεται να λειτουργήσει ως οδικός χάρτης για πολλούς γιατρούς, ώστε να «συνταγογραφήσουν» τη νηστεία ως μέθοδο πρόληψης ή θεραπείας για την παχυσαρκία, τον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.
Ο συγγραφέας της μελέτης, Μαρκ Μάθσον, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, προτείνει δύο μεθόδους: Καθημερινή περιορισμένη διατροφή (να τρώμε σε ένα διάστημα 6-8 ωρών την ημέρα και να νηστεύουμε για τις άλλες 16 -18 ώρες) και διαλειμματική νηστεία: δύο ημέρες την εβδομάδα, συνήθως κρατώντας μια ημέρα νηστείας στις 500 θερμίδες).
Επειδή η έρευνα είναι σχετικά νέα, η έκθεση συμβουλεύει τους γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς τους κατά τη διάρκεια διαλειμματικής νηστείας και να αυξάνουν σταδιακά τη διάρκεια και τη συχνότητα νηστείας ώστε η μετάβαση να γίνει πιο ομαλά.
- Γενοκτονία όσα διαδραματίζονται στη Γάζα, με υπογραφή ΟΗΕ - Ολοκληρώθηκε η έκθεση για τις ισραηλινές πρακτικές
- Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» και τι αναμένεται
- Η Μεσόγειος σε αμερικανικό κλοιό: Ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ που βλέπουν «μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά τις ΗΠΑ»
- Αυξήθηκε αιφνιδιαστικά το κόστος του Netflix! Οι νέες τιμές και η διαφορά των πακέτων