Υγεία|28.02.2020 15:09

Κοροναϊός: Στον ΕΟΔΥ ο δήμαρχος Πύργου για τον ιό ενόψει κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκλολο

Newsroom

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, πραγματοποιήθηκε τo πρωί της Πέμπτης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με στελέχη του Οργανισμού σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό και την αντιμετώπιση της κατάστασης ενόψει της άφιξης κρουαζιερόπλοιου τις επόμενες μέρες στο λιμάνι του Κατάκολου. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος, σύμφωνα με το ilialive εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τον αυξανόμενο ρυθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να λαμβάνουν τα μέτρα υγιεινής σε κάθε περίπτωση για να αποφεύγονται φαινόμενα πανικού. Ιδιαίτερα για το λιμάνι του Κατάκολου τόνισε ότι την Κυριακή, 1η Μαρτίου, αναμένεται κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο από το λιμάνι της Γένοβας (Κατηγορία 2 – επικινδυνότητας) και η επόμενη άφιξη είναι στο τέλος Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας μετά την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Πηγή: ilialive.gr

ΚατάκολοΚορονοϊόςΕΟΔΥκρουαζιερόπλοιο