ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για τον θυρεοειδή – Ο λόγος
Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΦ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε ανάκληση παρτιδών του φαρμάκου Inacalcet που αφορά σε παθήσεις του θυρεοειδούς και κατασκευάζεται από τη Pharmazac, προχώρησε ο ΕΟΦ.
Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΦ
H ανάκληση αφορά τις παρτίδες 2202370D, 2202370G για τα χάπια των 60 mg και την παρτίδα 2202371D των 90 mg επειδή οι μετρήσεις για τοξικές νιτροζαμίνες βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών. Οι εν λόγω παρτίδες έχουν ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο 2025.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρασκευάστρια εταιρεία υποχρεούται να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς:
«Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΖΑΚ ΑΦΕΒΕ ως Κάτοχος άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» ανέφερε ο ΕΟΦ.
Σχετικά με το φάρμακο DOPELIR INJ.SU.PRO, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως έγινε άρση της ανάκλησης της παρτίδας 4401620 των 100MG/BTX1 PF.SYR+2N αλλά και της παρτίδας 4401617 των 150MG/BTX1 PF.SYR+2N λόγω ανασυσκευασίας, μιας και οι συγκεκριμένες παρτίδες είχαν ανακληθεί στο παρελθόν λόγω λάθους στην ταινία γνησιότητας.
Μία ανάσα από την Κρήτη έγινε η ουκρανική επίθεση σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους» στόλου - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Λάρισα: Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της αστυνομίας που είχε κλείσει τον δρόμο - Τραυματίστηκε διασώστης
Φρίκη στη Γερμανία: 61χρονος βίαζε τη ναρκωμένη σύζυγό του και στη συνέχεια αναρτούσε βίντεο στο διαδίκτυο
Εξώδικο του ιδιοκτήτη του Fever στον Γιώργο Μαζωνάκη μετά τις κατηγορίες για οικονομικά οφέλη - Τι καταγγέλλει και τι ζητά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



