Κορονοϊός: Συμβουλές για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα
Από τον καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιο Λουκίδη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σημαντικές οδηγίες για άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.
Ο καθηγητής στο Αττικόν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή διαδικτυακή ενημέρωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που έγινε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για νέα δεδομένα και διαχείριση ασθενών. Όπως επισημαίνει ο κ. Λουκίδης, η ΕΠΕ ζητάει περιορισμό των σπιρομετρήσεων από τους πνευμονολόγους και να γίνονται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ προεγχειρητικά.
- Να περιοριστεί η χρήση των νεφελοποιητών στα νοσοκομεία και ειδικά στις λοιμώξεις. Όσον αφορά τη χρήση του νεφελοποιητή στο σπίτι, ο ασθενής τη συνεχίζει, εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης. Αν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης επικοινωνεί με τον πνευμονολόγο του και του δίνει άλλη αγωγή.
- Όποιος πάσχει από κορονοϊό και χρησιμοποιεί μάσκα ύπνου δεν την χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, πχ όσοι έχουν υπνική άπνοια.
- Οι ασθενείς με άσθμα δεν έχουν λόγο να διακόψουν την εισπνεόμενη κορτιζόνη και συνεχίζουν τη χρήση των βιολογικών παραγόντων.
- Ασθενείς που παίρνουν χρόνια οξυγονοθεραπεία στο σπίτι τη συνεχίζουν κανονικά (πχ ασθενείς με ΧΑΠ, πνευμονική ίνωση).
Διαβάστε ακόμη
Η Συρία μετά την «επανάσταση της»: Αλ Τζολάνι, ο νέος ηγέτης με τουρκικό… κοστούμι
Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του 9χρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μαγδεμβούργο: «Γιατί εσύ;»
Σε διαθεσιμότητα και ο δεύτερος αστυνομικός της Βουλής που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύθηκε με τη σύζυγό του
Γιαγκίνηδες: Οταν η ερωτική κάψα συναντά τη φλόγα της ρεμπέτικης ψυχής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr