Σεπτέμβριος, ο μήνας της αναδιοργάνωσης…

Χριστίνα Δημητρέλου

Σεπτέμβριος, ο μήνας που νομίζουμε ότι είμαστε σε διακοπές αλλά η ζωή μας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια και μας φωνάζει «Έλα, καλή μου, αρκετά χαλάρωσες, ήρθε η ώρα για νέους στόχους!».

Και ξαφνικά, βρίσκεσαι να κρατάς μια ατζέντα στο χέρι και να αναρωτιέσαι πώς θα τα χωρέσεις όλα – καριέρα, οικογένεια, φίλους, και, φυσικά, την προσωπική σου ευτυχία. Ας το παραδεχτούμε, αγαπητές μου, ο Σεπτέμβριος είναι ο νέος Ιανουάριος.

Όλοι γύρω μας μιλούν για ανανέωση και βάζουν στόχους σαν να μη πέρασε ούτε μέρα από την Πρωτοχρονιά. Μόνο που αντί για κομφετί και σαμπάνιες, έχουμε επιστροφές στα σχολεία, φθινοπωρινές εκπτώσεις και ένα σωρό υποχρεώσεις που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια μετά από βροχή.

Αλλά ξέρετε τι; Ίσως υπάρχει κάτι όμορφο σε όλο αυτό το χάος. Γιατί, αν το καλοσκεφτούμε, ο Σεπτέμβριος μάς δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ξανασκεφτόμαστε τις προτεραιότητές μας, βάζουμε κάτω τις εκκρεμότητες και, με μια δόση αυτοσαρκασμού, ξανασχεδιάζουμε την καθημερινότητά μας. Και αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας; Δεν πειράζει! Σημασία έχει να προσπαθήσουμε, να γελάσουμε με τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Οπότε, φέτος, ας υποδεχτούμε τον Σεπτέμβριο με ένα χαμόγελο και, γιατί όχι, και ένα νέο τετράδιο στόχων. Αν μη τι άλλο, το καλοκαίρι θα έρθει πάλι!

πηγή: SHEO.Blog

σχολείαγυναίκαδιακοπέςΣεπτέμβριοςΠρωτοχρονιάειδήσεις τώρα