Ιστορία|11.01.2023 13:00

O τρομερός καυγάς ανάμεσα στον Καραμανλή και τη Φρειδερίκη για την προίκα της Σοφίας - Έτρεχε να τον προφτάσει ο Κωνσταντίνος

Newsroom

Μια ιστορία από τα ανάκτορα του Τατοΐου και τον απίστευτο καυγά της βασίλισσας Φρειδερίκης και του Κωνσταντίνου Καραμανλή ανακάλεσαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και την τηλεόραση του OPEN.

Το 1962 η αδερφή του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου, Σοφία, παντρεύεται τον διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Τότε, σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμπουράκη, λέγεται η Φρειδερίκη κάλεσε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στα ανάκτορα και του ζήτησε ένα θηριώδης ποσό από τον προϋπολογισμό του κράτους για να δοθεί ως προίκα στην Σοφία.

Το αίτημα αυτό, οδήγησε σε έναν τρομερό καυγά ανάμεσά τους, καθώς ο Καραμανλής - αν και επίλεκτος αρχικά των ανακτόρων - θεωρούσε παράλογο το ποσό. Λέγεται μάλιστα ότι ακούστηκαν τρομερές βρισιές ανάμεσά του με τον Καραμανλή να φεύγει άρον - άρον από τα ανάκτορα και τη Φρειδερίκη να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση.

Όταν άκουσε ο νεαρός και αθλητής -τότε- Κωνσταντίνος έτρεξε να προφτάσει τον Καραμανλή. Όταν έφτασε μπροστά του παραλίγο η κατάσταση να εκτραχυνθεί περισσότερο. «Άρχισε να του κάνει καρατιές», είπε χαρακτηρθιστικά ο Δημήτρης Καμπουράκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςτέως βασιλιάς Κωνσταντίνοςειδήσεις τώρα