Ιστορία|27.08.2024 07:55

Όταν οι Σύμμαχοι είδαν ότι αδυνατούν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ, σκέφτηκαν κάτι εντελώς απίθανο για να τον σταματήσουν!

Newsroom

Οι Σύμμαχοι προσπάθησαν, αλλά όταν κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εξοντώσουν τον Χίτλερ, σκέφτηκαν κάτι εντελώς απίθανο έως ανόητο για να του κόψουν την ορμή!

Πάνε 80 χρόνια από τότε, όμως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει πάψει ποτέ να έχει χάσει την επικαιρότητά του· άλλωστε οι πόλεμοι γεννήθηκαν με τον άνθρωπο πάνω στη γη και θα πεθάνουν με τον οριστικό αφανισμό του…

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, λοιπόν, και Χίτλερ και (άκαρπες) προσπάθειες εξόντωσης του διεστραμμένου δικτάτορα που αιματοκύλησε τον Κόσμο. Γνωρίζουμε για την Επιχείρηση Βαλκυρία, όμως περισσότερες από 42 (!) απόπειρες του να καθαρίσουν τη Γη από τον ολετήρα των λαών είχαν άδοξο τέλος· και μια από αυτές δεν ήταν απόπειρα δολοφονίας, αλλά κάτι άλλο που σήμερα θα προκαλούσε γέλιο…
Την εποχή που μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, λοιπόν, κάποιοι σκέφτηκαν ένα σχέδιο για να μετατρέψουν- μεταλλάξουν αν θέλετε- τον Αδόλφο Χίτλερ σε γυναίκα, ή τουλάχιστον να τον κάνουν να φαίνεται πιο θηλυκός!
Οι εμπνευστές του ευφάνταστου σχεδίου φιλοδοξούσαν ότι η θηλυκοποίηση του Φίρερ θα τον καθιστούσε λιγότερο επιθετικό και θα του στερούσε τον σεβασμό και τη λατρεία των φαλλοκρατών οπαδών του.

Στα καρότα το μυστικό...

Και πως θα υποχρεωνόταν ο Χίτλερ να βγάλει την επιβλητική στολή του Hugo Boss και να φορέσει ταγεράκι Chanel; Ρίχνοντας ουσίες στο φαγητό του! Ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος και του άρεσαν πολύ τα καρότα. Έτσι, επινοήθηκε ένα σχέδιο για να μπουν στη διατροφή του καρότα που περιέχουν οιστρογόνα. Όλα άρχισαν από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του Στάνλεϊ Λόβελ, διευθυντή έρευνας και ανάπτυξης για το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (OSS, ο προκάτοχος της CIA), σχετικά με το πού βρισκόταν ο Χίτλερ στο φάσμα των φύλων. Ο Λόβελ τοποθετούσσε τον ηγέτη των Ναζί ακριβώς στη μέση της γραμμής άνδρα-γυναίκας. Έτσι, εκπονήθηκε ένα σχέδιο από βρετανούς κατασκόπους για να ωθήσει τον γερμανό δικτάτορα να περάσει αυτή τη- νοητή- γραμμή, και να μετατραπεί όσο το δυνατόν πιο γυναίκα...

Οι Βρετανοί σκέφτηκαν ότι ένας θηλυκός Χίτλερ θα ήταν λιγότερο επιθετικός και ίσως υπολόγιζε ότι ο Χίτλερ με γυναικείο στήθος και χωρίς τρίχες στο πρόσωπο θα φαινόταν γελοίος, θα έχανε την εμπιστοσύνη του και τον σεβασμό των οπαδών του και έτσι θα γινόταν ένας αναποτελεσματικός ηγέτης.

Οι πράκτορες των Βρετανών θα δωροδοκούσαν τον κηπουρό του Χίτλερ για να κάνει καθημερινά ενέσεις οιστρογόνου στα καρότα. Η ιδέα του να δηλητηριαστεί απλά ο Χίτλερ εξετάστηκε με περισσή σπουδή, αλλά απορρίφθηκε· άλλωστε ο Φίρερ είχε δοκιμαστές, όπως οι αυτοκράτορες της Ρώμης. Έπρεπε λοιπόν να σκεφτούν κάτι που τα αποτελέσματα του δεν θα ήταν άμεσα. Τα οιστρογόνα ταίριαζαν στο σχέδιο επειδή ήταν άγευστα και βραδείας δράσης. Με τον καιρό, τρώγοντας ο Χίτλερ τα καρότα του- πίστευαν ότι- θα αποκτούσε γυναικεία χαρακτηριστικά και συμπεριφορά.

Κι άλλα απίθανα σχέδια εξόντωσης...

«Υπήρχε ένα σχέδιο των Συμμάχων που προέβλεπε στο να έβαζαν οιστρογόνα στο φαγητό του Χίτλερ με σκοπό να άλλαζαν το φύλο του, ώστε να γίνει πιο θηλυκός και λιγότερο επιθετικός», είχε πει ο καθηγητής Μπράιαν Φορντ του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ.
Το σχέδιο, όμως, στράβωσε, είτε επειδή κάποιος υποψιάστηκε ότι κάτι είχαν μέσα τα καρότα, είτε γιατί ο κηπουρός απλώς πήρε τα χρήματα των Αμερικανών τα έβαλε στην τσέπη και δεν έκανε το παραμικρό. Το γεγονός, τώρα, ότι τα μαύρα αρσενικά κουνέλια της περιοχής είχαν αρχίσει να… γίνονται ροζ συμπεριφέρονται περίεργα, ελέγχεται ως υπερβολή. Η ουσία είναι ότι ο Χίτλερ συνέχισε το καταστρεπτικό έργο του ως άνδρας!

Και να σημειώσουμε εδώ πως υπήρχαν ακόμα δεκάδες άλλα ευφάνταστα σχέδια (στα συρτάρια) που αποσκοπούσαν στον τερματισμό του πολέμου. Όπως; Το να ρίξουν οι Σύμμαχοι κόλλα στα ναζιστικά στρατεύματα για να τα κολλήσουν στο έδαφος, απόκρυψη βομβών σε τενεκέδες με φρούτα που εισάγονταν στη Γερμανία και ρίψη κουτιών με δηλητηριώδη φίδια στους γερμανούς στρατιώτες... Και ακόμη: ένας τροχός ύψους τεσσάρων μέτρων γεμάτος με 200 κιά εκρηκτικών- ονομάστηκε Great Panjandrum- που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε επίθεση στην ακτή της Νορμανδίας. Και ο τροχός εκείνος κατασκευάστηκε με κόστος- σε σημερινές τιμές- ενός εκατομμυρίου δολαρίων (!), δοκιμάστηκε, αλλά δεν λειτούργησε. Κάποιος έφυγε πιο πλούσιος, σίγουρα και σε εμπειρίες και σε δολάρια…

Β' Παγκόσμιος ΠόλεμοςΑδόλφος Χίτλερειδήσεις τώρα