Αυστραλία: Καρχαρίας άρπαξε από το πόδι σέρφερ και τον σκότωσε
Η τρίτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία φέτος στην Αυστραλία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ανιση μάχη με ένα «θηρίο» τριών μέτρων έδωσε ένας 60χρονος σέρφερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την επίθεση καρχαρία στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι.
«Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έδιωξαν τον καρχαρία, πριν μεταφέρουν τον τραυματισμένο άνδρα στην ακτή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Στον σέρφερ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι του, όμως υπέκυψε επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Στη χώρα οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, όμως σπάνια είναι θανατηφόρες. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Taronga Conservation Society, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για μερικά ζωολογικά πάρκα, το 2019 είχαν γίνει 27 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία, αλλά καμιά δεν ήταν θανατηφόρα.

Θρήνος και αγωνία στα συντρίμμια στη Μιανμάρ: Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους - Ισοπεδώθηκαν ολόκληρες γειτονιές
Στο Ισραήλ σήμερα ο Μητσοτάκης: Ποια θέματα θα συζητηθούν
Τα τμήματα με χαμηλά μόρια αλλά καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας στις φετινές Πανελλαδικές
Η παραπομπή Μπατζελή και το φάντασμα της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr