Ιαπωνία: Καμία συνέπεια στην υγεία των κατοίκων 10 χρόνια μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα
Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δεν εντοπίστηκε καμία αρνητική συνέπεια στην υγεία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Οι εκπομπές ραδιενέργειας μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού στη Φουκοσίμα της Ιαπωνίας το 2011 δεν είχαν αρνητικές συνέπειες στην υγεία, σύμφωνα με το πόρισμα επιτροπής ερευνητών του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στην Βιέννη.
Από το προηγούμενο πόρισμα που δημοσιεύθηκε το 2013, «καμία αρνητική συνέπεια για την υγεία των κατοίκων της Φουκουσίμα που να μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την έκθεση στην ραδιενέργεια δεν έχει διαπιστωθεί», δήλωσε η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τις συνέπειες των εκπομπών ραδιενέργειας Τζίλιαν Χερθ.
Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις Βραζιλίας, Βρετανίας, Αφρικής
Στο σύνολο, το πόρισμα της Επιτροπής που δημοσιεύεται σήμερα επιβεβαιώνει σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα προηγούμενης έκθεσης του 2013. Προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, «μία βελτιωμένη και πιο στέρεη αξιολόγηση των επιπέδων και των συνεπειών της ακτινοβολίας που οφείλεται στο δυστύχημα».
Η Επιτροπή θεωρεί ότι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των περιστατικών καρκίνου του θυρεοειδούς στα παιδιά που εκτέθηκαν αποδίδεται στην βελτίωση των διαγνωστικών τεχνικών που «αποκάλυψαν ανωμαλίες που δεν είχαν εντοπισθεί στο παρελθόν».
Επειτα από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε, η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκάλεσε στις 11 Μαρτίου 2011 την εκπομπή υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, τα ύδατα και το έδαφος στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού, 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και περί τις 19.000 έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της φυσικής καταστροφής.
Η καταστροφή της Φουκουσίμα είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία, όπου παρουσιάσθηκε αύξηση των περιστατικών καρκίνου του θυρεοειδούς.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Νέο σύμπτωμα οι πολύωρες στύσεις ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr