Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε τα 94α της γενέθλια - Το βίντεο και η βασιλική συνταγή
NewsroomΗ Βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 και χθες γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της, πρώτη φορά σε καραντίνα και με βαρύ το πένθος για τους νεκρούς από τον κορονοϊό. Στα 68 χρόνια της βασιλείας της η Ελισάβετ πρώτη φορά γιόρτασε χωρίς πανηγυρισμούς, καθώς ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Η Ελισάβετ συνήθως γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο, μία στις 21 Απριλίου και ξανά με επίσημη τελετή που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.
Διαβάστε ακόμα: Φάκελος «Μπάκιγχαμ»: Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για τους γαλαζοαίματους
Φέτος, δεν υπήρξαν εκδηλώσεις και κανονιοβολισμοί λόγω της πανδημίας και οι ευχές από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν διακριτικές, μέσω βιντεοκλήσεων. Ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στην βασίλισσα Ελισάβετ χρόνια πολλά.
Κάποιοι διάσημοι έσπευσαν να ευχηθούν στην Ελισάβετ, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Χρόνια Πολλά στη βασίλισσά μας. Είμαστε τυχεροί που σας έχουμε».
Το παλάτι ανήρτησε επίσης και ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Twitter για τις ευχές, το οποίο και συνόδευσε με ένα αρχειακό βίντεο από την παιδική ηλικία της Ελισάβετ, καθώς και μια συνταγή από τους βασιλικούς σεφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ευχήθηκαν στην Βασίλισσα μέσω βιντεοκλήσης μαζί με τον μικρό Αρτσι.
Οι Royal Chefs μοιράζονται μια συνταγή για cupcakes γενεθλίων
Υλικά
- 15γρ. ξύδι
- 300ml γάλα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 5ml εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. φαρινάπ αλεύρι
- 75 γρ. κακάο σκόνη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μαγειρική σόδα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
- 50 γρ ηλιέλαιο
- θήκες για cupcakes
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 90 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο
- 100 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- βούτυρο // το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και η σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 C
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και την σόδα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε άλλο μπολ, με την βανίλια, το βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξύδι.
- Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών υλικών στα στερεά υλικά, σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς και το μείγμα μας να είναι λείο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας - που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
- Τοποθετούμε τις θήκες για τα cupcakes σε έναν δίσκο. - Με ένα κουτάλι βάζουμε ίση ποσότητα του μίγματος σε κάθε θήκη.
- Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα
- Καλύπτουμε τα κέικ μας είτε με μια μικρή σπάτουλα, είτε με την ειδική σακούλα
- Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
- ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό