Lifestyle | 26.10.2018 12:58

Δύο νέα τούρκικα σίριαλ έρχονται στην ελληνική τηλεόραση

Άκης Φωτόπουλος

Συνεχίζεται η επέλαση των τουρκικών σειρών στην Ελλάδα, καθώς δύο νέες παραγωγές που κάνουν θραύση στη γείτονα χώρα, το «Πες τα στη Μαύρη Θάλασσα» και «Η κόρη μου» βρίσκονται προ των πυλών. Tα δικαιώματα προβολής της πρώτης σειράς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει εξασφαλίσει ο Σκάι, ενώ για τη δεύτερη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ant1 και το Star.

Αναλυτικά: Το «Πες τα στη Μαύρη Θάλασσα» έχει ως κεντρική ηρωίδα την Νεφές, που από τα 16 της χρόνια την έκλεισαν σε ένα σπίτι και την ανάγκασαν να παντρευτεί τον Βεντάτ. Μόνη της παρηγοριά ο 7χρονος γιος της, Γιγίτ. Η Νεφές προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να το σκάσει, παίρνοντας μαζί της τον γιο της. Ωστόσο κάθε φορά την πιάνουν, την κλειδώνουν ξανά μέσα στο σπίτι και υφίσταται εκ νέου βία. Κάθε προσπάθειά της να σωθεί αποτυγχάνει, μέχρι που συναντά τον Ταχίρ.

T

Ο Ταχίρ, είναι ένας καπετάνιος, γιος μιας συντηρητικής οικογένειας της Μαύρης Θάλασσας. Ο μόνος του καημός είναι η μητέρα του, η οποία θέλει να τον παντρέψει με την πιο «φρόνιμη» κοπέλα του χωριού.

Όταν ο Ταχίρ πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να υπογράψει μια συμφωνία με την εταιρεία του Βεντάτ, η ζωή του αλλάζει οριστικά. Ο Βεντάτ καλεί την οικογένεια του Ταχίρ σε δείπνο. Ο Ταχίρ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά την Νεφές, αλλά νιώθοντας ενοχές, που κοιτάζει μια γυναίκα παντρεμένη με παιδί, τραβάει το βλέμμα του μέχρι που βλέπει σημάδια βίας στους εύθραυστους καρπούς της.

Ο Βεντάτ με το άρρωστο μυαλό του, παρεξηγεί τον Ταχίρ, ο οποίος τον ρωτά για τους μώλωπες στους καρπούς της γυναίκας του. Κατηγορεί την Νεφές, που έδειξε τους καρπούς της και ως τιμωρία της σπάει τα δάχτυλα. Η Νεφές αρπάζει την ευκαιρία και την στιγμή που ο σύζυγός της ασχολείται με τους επισκέπτες, παίρνει τον γιο της και το σκάει. Αυτή η απόδραση οδηγεί και τον Ταχίρ και την Νεφές σε ένα πολύ μεγάλο αδιέξοδο.

Η Νεφές το σκάει, αλλά που θα πάει; Τι θα κάνει ο Ταχίρ όταν θα βρει μητέρα και γιο στο πορτ - μπαγκάζ του αυτοκινήτου του; Τι θα κάνει ο Βεντάτ αν καταλάβει ότι η γυναίκα του το έσκασε με τον Ταχίρ; Θα επιτρέψει η οικογένεια Καλελί να διακινδυνεύσει τη ζωή του ο Ταχίρ για μια γυναίκα παντρεμένη με παιδί; Τι ρίσκο θα πάρει ο Ταχίρ για να μην παραδώσει στον άντρα της μια γυναίκα, που κακοποιείται για χρόνια από αυτόν; Πόσο μακριά θα πάει;

«Η κόρη μου» είναι μια οικογενειακή σειρά το στόρι της οποίας περιστρέφεται γύρω από την Οϊκιού η οποία εγκαταλείπεται από τη θεία της και ξεκινάει να βρει το μπαμπά της. Ο "απατεώνας" μπαμπάς της μαζί με το φίλο του Ουγούρ προσπαθούν να πάρουν τους πίνακες αξίας που βρίσκονται στο σπίτι της Τζαντάν.

T

Αργότερα που θα μείνουν στο δρόμο ο Ντεμίρ και η Οϊκιού, θα φιλοξενηθούν στο σπίτι της Τζαντάν. Ο μπαμπάς της θα δει τη ζωή του να αλλάζει με τον ερχομό της κόρης του, ωστόσο εξαιτίας μιας ασθένειας θα αρχίσει σιγά-σιγά να εξασθενεί. Η σειρά είναι δραματική, ωστόσο καταφέρνει να μας κάνει και να γελάμε σε μερικές σκηνές.

τούρκικα σίριαλ