Lifestyle|31.05.2020 08:18

Η Μπίλι Άιλις σε βίντεο για το body shaming - «Θα θέλατε να είμαι πιο αδύνατη;»

Newsroom

Η 18χρονη Μπίλι Άιλις (Billie Eilish) έγινε πριν από λίγο καιρό η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε και στις τέσσερις βασικές κατηγορίες στα μουσικά βραβεία Grammy, ενώ στην τελετή απονομής των βραβείων Brit Awards ερμήνευσε  ζωντανά στην σκηνή της O2 Arena το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die» και αποθεώθηκε.

Η Μπίλι δημοσίευσε στα social media ένα σύντομο βίντεο μέσα από το οποίο έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα ενάντια στο body shaming. Το φιλμ της έχει διάρκεια μόλις 3 λεπτά και απευθύνεται σε όλους εκείνους που επικρίνουν τα σώματα, τα κιλά και τις στιλιστικές επιλογές των ανθρώπων.  Ο αρχικός στόχος ήταν το βίντεο να προβληθεί κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιοδείας της στις ΗΠΑ, η οποία, όμως, αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. Έτσι, η Άιλις αποφάσισε να το δημοσιεύσει η ίδια στα social media.

Διαβάστε ακόμα: YFSF: Η Billie Eilish έστειλε μήνυμα στον Ηλία Μπόγδανο για την εμφάνισή του

T

«Θα θέλατε να είμαι πιο μικρή; Πιο αδύναμη; Πιο ήπια; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Το στομάχι μου; Οι γοφοί μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε; Έχεις άποψη για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. Μερικοί άνθρωποι μισούν αυτά που φοράω, σε άλλους αρέσουν. Άλλοι τα χρησιμοποιούν για να ασκήσουν κριτική σε άλλους, άλλοι για να ασκήσουν κριτική σε εμένα, σας νιώθω να με παρακολουθείτε, πάντα... αν φοράω περισσότερα, αν φοράω λιγότερα, ποιος αποφασίζει τι σημαίνει αυτό;», λέει μεταξύ άλλων και απευθυνόμενη στους επικριτές.

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Η «σαλονάτη» συναυλία που απέφερε 1.000.000 δολ. σε 10 λεπτά

H 18χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε για το ειδικό ψηφιακό τεύχος του Dazed κατά την περίοδο της απομόνωσης λόγω του κορονοϊού.

T

body shamingΜπίλι Άιλις