Lifestyle|27.12.2018 15:06

Το «εγωιστικό» δώρο του Κάρολου για τα 60ά γενέθλια της Καμίλα

Newsroom

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και μελλοντικός βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου της Βρετανίας, Κάρολος θυμήθηκε ένα ιδιαίτερο δώρο που έκανε στη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα για τα 60ά της γενέθλια.

Μιλώντας στο Private Passions του Radio 3, ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποκάλυψε ότι ένα σημαντικό στοιχείο για την καθημερινή του επιβίωση είναι η ... μουσική! 

«Για μένα (η μουσική) είναι πολύ σημαντικό μέρος της καθημερινής μου επιβίωσης. Ακούω μουσική, ειδικά τα βράδια και είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει να ακούνε μουσική την ώρα που δουλεύουν».

Ο Κάρολος κάλεσε την Φιλαρμονική Ορχήστρα για να παίξει μουσική στη σκάλα του σπιτιού του ώστε η σύζυγός του Καμίλα να ξυπνήσει... μελωδικά την ημέρα των εξηκοστών γενεθλίων της.

Ένα από τα οκτώ κομμάτια που ο πρίγκιπας επέλεξε ήταν το «Siegfried Idyll», το οποίο συνέθεσε ο Wagner το 1870. Ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι έκανε προσπάθεια να... διευθύνει την ορχήστρα, κάτι το οποίο τόλμησε, όπως είπε, μετά από την προτροπή του βιολιστή και μαέστρου Κρίστοφερ Ουόρεν Γκριν.

Οι μουσικές επιλογές του πρίγκιπα της Ουαλίας κινούνται μεταξύ του Χάιντν και του Μπετόβεν, του Λέοναρντ Κοέν και του «Sadie the Shaker», που ήταν το αγαπημένο τραγούδι της γιαγιάς του.

Το ιδιαίτερο επεισόδιο των Private Passions μεταδόθηκε από το BBC Sounds τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και θα επαναληφθεί από το Radio 3 του BBC την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου.

πρίγκιπας Κάρολος