Lifestyle|17.10.2020 09:23

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: 8 διάσημοι που λατρεύουν τα ζώα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Newsroom

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά σε μία άσχετη μέρα του έτους 1931, κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στην Τοσκάνη. Τότε καλούσε κοινό και ειδικούς σε ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Αργότερα, η μνεία συμπεριέλαβε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου και καθιερώθηκε να γιορτάζεται την 4η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος, Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Είτε λατρεύουν τα σκυλάκια τους είτε σώζουν ελέφαντες στην Αφρική και καρχαρίες στην Καλιφόρνια, αυτά τα οκτώ διάσημα ονόματα είναι παθιασμένοι ακτιβιστές και θιασώτες της προστασίας των ζώων. Αναμεσά τους ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο Χοακίν Φίνιξ και η Πάμελα Άντερσον.

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο

Ο «πατριάρχης» της προστασίας όλων των ειδών και του περιβάλλοντος. Ο 94χρονος Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο απέκτησε επίσημο προφίλ στο Instagram και κατέρριψε το ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον, καθώς εντός λίγων ωρών τον ακολούθησαν ένα εκατομμύριο χρήστες. Ο  Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσίασε το νέο ντοκιμαντέρ «A life on our Planet» με πρωταγωνιστές όλα τα υπέροχα πλάσματα του πλανήτη Γη.

T

Τζένιφερ Άνιστον

Έχει δύο σκυλιά τα οποία λατρεύει, έχει κάνει ταινίες με πρωταγωνιστές σκυλιά και παίρνει τα αγαπημένα της κατοικίδια πολλές φορές στο σετ των γυρισμάτων. Η Τζένιφερ Άνιστον προστατεύει τα ζώα και η σημερινή μέρα σίγουρα της ταιριάζει.

T

Χοακίν Φίνιξ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και πρόσφατα πατέρας αγαπάει τα ζώα και μάχεται υπέρ του βιγκανισμού. Μάλιστα ο Χοακίν Φίνιξ συνεργάστηκε με την οργάνωση PETA ζητώντας από τους διάσημους οίκους μόδας Christian Louboutin και Jimmy Choo να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δέρμα των άγριων ζώων για τις τσάντες, τα παπούτσια και τις γούνες τους. 

T

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Το Ιδρυμα Leonardo DiCaprio είναι αφιερωμένο σε όλα τα πλάσματα που κατοικούν στη Γη. Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την κλιματική αλλαγή, την απειλή της βιοποικιλότητας, τα είδη ζώων που είναι υπό εξαφάνιση και συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη και στα ζώα του. Όλα ξεκίνησαν από τη συμμετοχή του στην ταινία «Η Παραλία» το 2000. Η φημισμένη Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh που βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης εντυπωσίασε τον ηθοποιό και τον «έβαλε στον δρόμο» της προστασίας του πλανήτη.

T

Πάμελα Άντερσον

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και πρέσβειρα της οργάνωσης PETA, για την οποία έχει φωτογραφηθεί και χωρίς... ρούχα. Κατάφερε μετά από συναντήσεις με τον πρόεδρο Πούτιν να απαγορευτεί η εισαγωγή στη Ρωσία δέρματος φώκιας από τον Καναδά. Η Πάμελα Άντερσον έχει καταφέρει να απαγορευτεί σε πολλές χώρες η συντήρηση μονάδων με ζώα αποκλειστικά για τη γούνα τους, ενώ έχει βοηθήσει να απαγορευτεί η ταλαιπωρία ζώων σε τηλεοπτικές εκπομπές. 

Μπριζίτ Μπαρντό 

Στην περιοχή Σεντ Ομπέν λε Γκισάρ της Γαλλίας η Μπριζίτ Μπραντό έχει φτιάξει ένα εκπληκτικό αγρόκτημα -παράδεισο για τα ζώα που τόσο αγαπά. Το Ιδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ιδρύθηκε το 1986. Πρόκειται για έναν οργανισμό στρατευμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, το οποίο και η ηθοποιός χρηματοδοτεί βγάζοντας σε δημοπρασία διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και κοσμήματα. Τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης του ιδρύματος σχετίζονται με: τη μάχη κατά της αιχμαλωσίας άγριων ζώων για την τοποθέτησή τους σε τσίρκα και ζωολογικούς κήπους, για τις συνθήκες σφαγής των ζώων, για την καταπολέμηση της ιπποφαγίας, για την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα, για την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης και του παράνομου κυνηγιού, για την εξάλειψη των αγώνων με ζώα, καθώς και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εγκατάλειψη των οικόσιτων ζώων.

Έλεν ΝτιΤζένερις

Η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις μάλλον γνώρισε τους ανθρώπους και αγάπησε τα ζώα. Είναι ακτιβίστρια στο κομμάτι της προστασίας των ζώων και έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την PETA, η οποία την ονόμασε και Γυναίκα της Χρονιάς 2009. Επιμορφώνει τηλεοπτικά το κοινό της αναφορικά με τα δικαιώματα των ζώων και στηρίζει με γεύματα πολλά καταφύγια αδέσποτων και ζωοφιλικά σωματεία. Έχει δημιουργήσει την online κοινότητα Pawsup.

T

Σερ Πάτρικ Στιούαρτ

Ο Σερ Πάτρικ Στιούαρτ έγινε ευρύτερα γνωστός για τους ρόλους του στην τηλεόραση και στις ταινίες, όπως του Πλοίαρχου Ζαν-Λουκ Πικάρντ στο Star Trek: Η Επόμενη Γενιά και σε επιτυχημένες ταινίες όπως τον Καθηγητή Τσαρλς Εξέιβιερ στις σειρές της ταινίας X-Men, και τη φωνή του Άβερι Μπούλοκ στο American Dad.  «Τζίντζερ» ήταν το όνομα του σκυλιού που έσωσε ο Πάτρικ Στιούαρτ από τις παράνομες κυνομαχίες και το υιοθέτησε.

T

Από τότε κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το φαινόμενο που κακοποιεί τα σκυλιά για χάρη του τζόγου. Ο Στιούαρτ συνεργάζεται με την ζωοφιλική εταιρία ASPCA και την καμπάνια «Get Tough», η οποία πληροφορεί τον κόσμο για τις κυνομαχίες και την κακοποίηση των ζώων.

παγκόσμια ημέρα ζώωνΠάμελα ΆντερσονΝτέιβιντ ΑτένμποροcelebritiesΤζένιφερ Άνιστονάγρια ζώαΧοακίν Φίνιξ