Lifestyle | 30.12.2018 15:49

Πρωτοψάλτη: Έδωσε τα έσοδα από συναυλία της στους πληγέντες στο Μάτι

Newsroom

Από τις σηµαντικότερες ερµηνεύτριες της γενιάς της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εμφανίζεται αυτό το διάστημα στο «Gazarte», όπου αποθεώνεται από το κοινό στη µουσική παράσταση «Σε απευθείας σύνδεση». Η μεγάλη καλλιτέχνις σε συνέντευξή της στη Real News μίλησε για τη... σωτηρία της ψυχής και τη φιλανθρωπική συναυλία που έδωσε στις Βρυξέλλες.

Αναφορικά με το γεγονός πως... αποχαιρέτησε το 2018 µε µια κίνηση ψυχής, προσφέροντας τα έσοδα από τη φιλανθρωπική συναυλία που έδωσε στις Βρυξέλλες για δύο σκοπούς, (το Μάτι και τη θέρµανση σχολείων στη βόρεια Ελλάδα) η Ελληνίδα ερμηνεύτρια είπε: 

«Είµαι ένας ανθρώπινος κρίκος στην κοινωνία, τίποτα περισσότερο. Απλά βοήθησα στην υλοποίηση της σκέψης του φιλέλληνα Jimmy Jamar. Πράξεις-κινήσεις που θα έπρεπε το κράτος να µεριµνήσει γι’ αυτές γίνονται από ιδιώτες, ευεργέτες και φιλέλληνες. Ο εθελοντισµός είναι ύψιστη προσφορά στον άνθρωπο και αυτό για εµένα είναι στάση ζωής, να προσφέρεις ό,τι µπορείς και όπου µπορείς. Έχουν περάσει περίπου πέντε µήνες από την τραγωδία στο Μάτι και οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιµετωπίζουν σοβαρότατα προβλήµατα λόγω γραφειοκρατίας. Μου µίλησαν στη συνάντηση που είχαµε πριν από λίγες ηµέρες στον Ναυτικό Οµιλο στο Μάτι για την καταγραφή αναγκών τους η κατάσταση είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα πρόβληµα και ξεπηδούν δέκα. Λυπάµαι και εξοργίζοµαι µε την αδιαφορία του κράτους».

Στην ερώτηση αν πήρε μεγάλη ικανοποίηση από το ότι ζέστανε τις ψυχές δεκάδων µαθητών δίνοντας μέρος των εσόδων για τη θέρµανση σχολείων στη βόρεια Ελλάδα, η Πρωτοψάλτη απάντησε:

«Και χαίροµαι, και λυπάµαι. Εν έτει 2018 να µην µπορούν να παρακολουθήσουν οι µαθητές το µάθηµα όπως πρέπει; Με µπουφάν και γάντια; ∆εν πρέπει τα παιδιά, η νέα γενιά, το µέλλον της Ελλάδας, να είναι στις προτεραιότητές µας; Εδώ πρέπει να πούµε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και στην Ασπασία Λεβέντη, που µε το Ιδρυµα IFG προσφέρει επίσης εδώ και πολλά χρόνια πετρέλαιο στα σχολεία που έχουν µεγάλη ανάγκη. Αυτός είναι ο παραλογισµός της χώρας µας».

Δείτε την ανάρτηση της Πρωτοψάλτη για τη συναυλία

T

Η συναυλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ «12 ώρες για την Ελλάδα» στις Βρυξέλλες 

Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «12 ώρες για την Ελλάδα» που φέτος φιλοξένησε την Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μία κατά κοινή ομολογία εξαιρετική παράσταση. Συνεισφέροντας στο φιλανθρωπικό έργο για 7η συνεχή χρονιά, η συναυλία ήταν sold out, με περίπου χίλιους θεατές να κατακλύζουν την αίθουσα "Salle de la Madeleine", στο κέντρο των Βρυξελλών, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Ο εμπνευστής της ιδέας του φεστιβάλ, ο Βέλγος Τζίμι Τζαμάρ που διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα και είναι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι πριν από τη συναυλία είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές πάνω από 60.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν απευθείας σε 20 πληγείσες οικογένειες στο Μάτι.

«Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι βοηθάμε τους σωστούς ανθρώπους, γι' αυτό επισκεφτήκαμε εμείς οι ίδιοι την περιοχή και μιλήσαμε με τους κατοίκους. Ζητήσαμε από τον κόσμο να καταγράψει τις ανάγκες και να μας στείλει φωτογραφίες. Είμαστε ένας μικρός ανεξάρτητος οργανισμός, που λειτουργεί εθελοντικά. Κάθε ευρώ πάει απευθείας στις οικογένειες, και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν μεσάζοντες"», ανέφερε ο Τζίμι Τζαμάρ. 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη