Lifestyle|03.12.2020 16:02

David Beckham σε ηλικία 70 ετών - Η συγκλονιστική καμπάνια κατά της ελονοσίας

Newsroom

Με τη φράση «Ένα παιδί πεθαίνει κάθε δύο λεπτά από ελονοσία - η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει στη δική μας γενιά» ο πρώην διάσημος ποδοσφαιριστής, Ντέιβιντ Μπέκαμ πρωταγωνιστεί στο βίντεο της καμπάνιας για την ενημέρωση κατά της ελονοσίας. Αγνώριστο με γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες τον βλέπουμε στην καμπάνια «Malaria Must Die, So Millions Can Live» όπου ο Μπέκαμ ταξιδεύει στο μέλλον για να δει το τέλος της ασθένειας.

Μετά τη διαδικασία ψηφιακής γήρανσης του 45χρονου σταρ, το βίντεο παρουσιάζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ σε ένα φανταστικό μέλλον όπου η ελονοσία έχει εξαλειφθεί, με τον ίδιο να υπονοεί ότι δεν χρειάζεται να ... γεράσει και να πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι από ελονοσία, αρκεί να δράσουμε άμεσα. 

Όπως δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής για τη φιλανθρωπική οργάνωση: «Η καταπολέμηση της ελονοσίας είναι μια αιτία πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή η ασθένεια παραμένει ένας τεράστιος δολοφόνος παιδιών - είμαι και εγώ πατέρας - και έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό. Συνεργάζομαι με το Malaria No More UK από το 2009, υποστηρίζοντας εκστρατείες και βοηθώντας να γίνει γνωστή αυτή η πρόκληση. Οι εκστρατείες τους χρησιμοποιούν πάντα μεγάλη δημιουργικότητα και καινοτομία για να προσελκύσουν την προσοχή στο ζήτημα και χαίρομαι που γνώρισα μερικούς από τους πιο εμπνευσμένους ανθρώπους που εργάζονται τόσο σκληρά για να τερματίσουν αυτή την ασθένεια».

Θυμίζουμε ότι ο Μπέκαμ είχε πρωταγωνιστήσει και το 2018 σε ακόμα ένα βίντεο για τη μάχη κατά της ελονοσίας με τίτλο «Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει, ώστε εκατομμύρια να μπορέσουν να ζήσουν». Τότε είχε εμφανιστεί κλεισμένος σε ένα γυάλινο κουτί μαζί με 10,000 κουνούπια. Στόχος ήταν να δείξει πώς μεταδίδεται η ελονοσία μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια. «Τα έντομα αυτά είναι σε κάποιες περιοχές ενοχλητικά, όπως στη Βρετανία, όμως σε πολλά μέρη του κόσμου ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να είναι τρομακτικό και θανατηφόρο», ανέφερε ο Μπέκαμ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από την τηλεπαρουσιάστρια Τσάρλι Γουέμπστερ που νόσησε σοβαρά από ελονοσία και έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο στη Βραζιλία το 2016.  

ποδοσφαιριστήςελονοσίαΝτέιβιντ Μπέκαµ