Lifestyle|24.02.2021 12:37

Δημήτρης Καραντζάς: Σκληρή απάντηση στον Κούγια για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Newsroom

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, ο οποίος έχει τοποθετηθεί επανηλειμμένως υπέρ των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, στον απόηχο των συγκλονιστικών εξελίξεων και της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook τη δήλωση του Αλέξη Κούγια που μίλησε για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει για τη δικογραφία κατά του Λιγνάδη που πήρε στα χέρια του: « ...Μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες. Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για "επαγγελματίες" ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου».

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Καραντζάς: «Μου είχε εκμυστηρευτεί τη φρικτή νύχτα που έζησε με γνωστό σκηνοθέτη»

Ο Δημήτρης Καρατζάς ανέφερε στην ανάρτησή του: «Σήμερα ειπώθηκε η φράση "επαγγελματίες" ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθέτηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων, γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους.

Και θυμήθηκα μια άλλη τοποθέτηση για τον αείμνηστο συγγραφέα : ερωτική επιλογή "αντιαισθητική" και "παρά φύση", χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο" και "εκμαυλιστή" και μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. "Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια", είχε πει».

 

Διαβάστε τις δηλώσεις Κούγια για τη δικογραφία κατά Λιγνάδη: Χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες

Αλέξης ΚούγιαςΔημήτρης ΚαραντζάςκαταγγελίεςΔημήτρης Λιγνάδης