Lifestyle|09.05.2021 10:38

Γιώργος Σαμπάνης: Το «Σ' αφήνω στον επόμενο» δεν είναι ένα κομμάτι της αισθητικής μου

Newsroom

Ο Γιώργος Σαμπάνης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (8/5) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, κάνοντας μια ξεχωριστή αναδρομή στο παρελθόν, στην οποία και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Γιώργος Σαμπάνης σημείωσε: «Το αγαπώ το τραγούδι "Σ’ αφήνω στον επόμενο" γιατί, παρόλο που δεν είναι ένα κομμάτι της αισθητικής μου, το έγραψα γιατί μου είπε ο Γιάννης Δόξας πως πρέπει να το γράψω και πρέπει να το κάνουμε.

Έκανα αυτό που μετά έμαθα πως έκανε και ο Νταλάρας. Του είπα, "δεν θέλω να τραγουδήσω άλλο τέτοιο τραγούδι. Θα πω ένα και τέλος". Και το δέχθηκε. Όμως, ο Δόξας βγήκε αληθινός. Το "Σ’ αφήνω στον επόμενο" τα πρώτα χρόνια μου έδωσε χρόνο. Μου έδωσε χρόνο να μπορέσω να τραγουδήσω, να κάνω lives, να δείξω το πόσο καλός μπορεί να είμαι πάνω στη σκηνή, να φτιάξω ρεπερτόριο και να γνωρίσω ανθρώπους» πρόσθεσε ο συνθέτης και τραγουδιστής στη βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1. «Καλώς ή κακώς μου έδωσε χρόνο. Και πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι, το οποίο μου αρέσει».

«Μετά τον πρωταθλητισμό το τραγούδι μου φάνηκε πολύ εύκολο. Ταλαιπωρήθηκα με τον αθλητισμό. Δεν είχα προσωπική ζωή. Βάζεις έναν στόχο που στιγμιαία μπορεί να εξαφανιστεί. Μου έχει τύχει να χάσω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τραυματισμό που δεν συνέβη στην προπόνηση, με πάτησε αυτοκίνητο… Από τύχη βρέθηκα στον αθλητισμό. Είχα έναν συμμαθητή στο σχολείο που ήθελε να περάσουμε από τον στίβο να συναντήσει μια κοπέλα. Παίζαμε μαζί μουσική. Χάλασε το λεωφορείο, έπιασε βροχή και πήγαμε με τα πόδια στο γήπεδο. Μπήκα μέσα, η βροχή σταμάτησε, εκείνος βρήκε την κοπέλα και εμένα με συνάντησε ένας προπονητής και μου είπε να αρχίσω να τρέχω… Από εκείνη την παράξενη συγκυρία, ξεκίνησα τον στίβο» εξομολογήθηκε αρχικά ο Γιώργος Σαμπάνης.

Στην ερώτηση σε πόσους καλλιτέχνες είχε στείλει κομμάτια σε μικρότερη ηλικία ο Γιώργος Σαμπάνης απάντησε: «Είναι άσχημη ιστορία αυτή. Από τα 18 μου μέχρι τα 24 μου που μπήκα στην δισκογραφία, πήγαινα συνέχεια τραγούδια μου σε καλλιτέχνες που θαύμαζα πολύ. Δεν μου απάντησε ποτέ κανένας, βάζω στοίχημα ότι δεν τα άκουσαν πριν. Τώρα που είμαι σε αυτόν τον χώρο, μπορώ να καταλάβω γιατί…» αποκάλυψε ο Γιώργος Σαμπάνης.

Γιώργος Σαμπάνηςτραγουδιστής