Lifestyle|10.07.2021 15:17

Melisa Dongel: «Ο πατέρας μου με κακοποιούσε σεξουαλικά» - Κύμα συμπαράστασης για την ηθοποιό του Elif

Newsroom

Τους τελευταίους μήνες, το κίνημα #Metoo έχει δυναμώσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με καταθέσεις ψυχής πολλών ανθρώπων. Η φράση πρωτοειπώθηκε στην Αμερική το 2006 από την δικηγόρο και ακτιβίστρια Tarana Burke, αλλά ως κίνημα πυροδοτήθηκε σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα με τη σύλληψη του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Μετά την εξομολόγηση της Hafsanur Sancaktuta πως κακοποιήθηκε από τον παππού της και μια παρόμοια της Seray Kaya περί κακοποίησης από φίλο του πατέρα της, η Melisa Döngel αποκάλυψε την κακοποίηση που βίωσε ως παιδί. Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στην τουρκική τηλεοπτική σειρά «Ελίφ» και προβάλλεται καθημερινά στην Ελλάδα, δήλωσε ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της από την ηλικία των 15 ετών.

Στη φυλακή ο πατέρας της

Ο λόγος που η Melisa Döngel αποφάσισε να μιλήσει για το παρελθόν της είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον πατέρα της για την κηδεμονία της ανήλικης αδελφής της, η οποία αυτή τη στιγμή είναι 17 ετών. Ο πατέρας της έχει κριθεί ένοχος και βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκτίοντας την ποινή του για κακοποίηση τόσο σε βάρος της κόρης όσο και της συζύγου του.

T

«Βασικά ποτέ δεν σκέφτηκα να γίνω ηθοποιός. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ψυχολόγος. Αλλά η ζωή με οδήγησε στην υποκριτική» είπε σε συνέντευξη, προσθέτοντας πως όταν ενεπλάκη, διαπίστωσε ότι υποκριτική και ψυχολογία δεν βρίσκοντας σε αντίθετες κατευθύνσεις. «Στην υποκριτική, μπορούμε να υποδυθούμε διάφορους χαρακτήρες και να γίνουμε καθρέφτης πολλών αδιέξοδων καταστάσεων, τις οποίες ζει ο κόσμος. Ελπίζω κατά κάποιον τρόπο να γινόμαστε κάτι σαν οδηγός» πρόσθεσε.

Κύμα συμπαράστασης για τη Melisa Döngel: «Δεν είσαι μόνη»

Ο πατέρας της θεωρεί ότι η Melisa Döngel είναι ακατάλληλη να πάρει την κηδεμονία λόγω «κακής ζωής», όπως ισχυρίζεται μέσα από το κελί της φυλακής. Την ίδια ώρα, αρκετοί καλλιτέχνες έσπευσαν να στηρίξουν την 21χρονη ηθοποιό δημόσια, μέσω του hashtag #YalnızDeğilsınMelisaDöngel, ζητώντας παράλληλα την αλλαγή της νομοθεσίας για τις υποθέσεις κακοποίησης.

T

Όλες οι ειδήσεις

Σωκράτης Μάλαμας για τροχαίο στη Νίκαια: «Δεν μπορώ να το χωνέψω» - Συγκίνησε στο Κατράκειο

Η Madonna με μπλούζα Britney Spears: «Η δουλεία καταργήθηκε εδώ και πολύ καιρό»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Ο Λιβάνης δεν θέλει να έχει επαφές μαζί μου» - Γιατί χώρισε με τον Σάκη

Αμαλία και Αλεξάνδρα Κωστοπούλου: Συναντήθηκαν στην Πάτμο έπειτα από δύο χρόνια για τη βάφτιση του Κικίλια junior

MeTooηθοποιόςΕλίφΤουρκίασεξουαλική κακοποίηση