Lifestyle|21.09.2021 07:05

Είναι ο πρίγκιπας Χάρι γιος του Καρόλου; - Η αλήθεια πίσω από τις φήμες

Newsroom

Η γέννηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ έφερε μεγάλη χαρά στο Μπάκιγχαμ και έκανε τη Νταϊάνα να πιστέψει - έστω και για λίγο- ότι ο γάμος της με τον Κάρολο μπορούσε να σωθεί. Το κατάξανθο αγοράκι, όμως, δεν έφερε την πολυπόθητη ευτυχία. Και όταν γεννήθηκε ο δευτερότοκος Χάρι, το ζευγάρι είχε πλέον απομακρυνθεί και οι φήμες για τρίτα πρόσωπα είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Το γεγονός ότι ο Χάρι ήταν κοκκινομάλλης έκανε πολλούς να σιγοψιθυρίζουν στους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ για το κατά πόσο ήταν παιδί του Καρόλου. Από τότε και για σχεδόν τρεις δεκαετίες, κατά καιρούς επανέρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της πατρότητας του Χάρι. Και συνήθως το θέμα ανοίγουν όσοι είναι πεπεισμένοι ότι ο πρίγκιπας είναι παιδί του άλλοτε εραστή της Νταϊάνα, του λοχαγού του βρετανικού ιππικού Τζέιμς Χιούιτ, ο οποίος υπήρξε ζευγάρι με την πριγκίπισσα μία πενταετία. Είναι, επίσης, κοκκινομάλλης και η ομοιότητά του με τον Χάρι είναι εμφανής.

Copyright: AP Photo, File

Ο Τζέιμς Χιούιτ είναι αυτός που βοήθησε τη Νταϊάνα Σπένσερ να ξεπεράσει τη φοβία της με τα άλογα και της έμαθε ιππασία το 1986. Δηλαδή δύο χρόνια μετά τη γέννηση του πρίγκιπα. Η σχέση τους ξεκίνησε περίπου τότε και κράτησε μία πενταετία. «Δεν ήταν πρόθεσή της να με ερωτευτεί, ούτε και εγώ να την αγαπήσω. Ωστόσο αυτό συνέβη» είχε πει χρόνια μετά ο ίδιος, ενώ τη σχέση τους παραδέχτηκε και η Νταϊάνα στην περιβόητη συνέντευξή της στο BBC.

Διαβάστε επίσηςΠριγκίπισσα Νταϊάνα: 24 χρόνια από τον τραγικό θάνατό της στο Παρίσι

Σύμφωνα με το «Studio 4» της ΕΡΤ1, όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, ο Χιούιτ έλεγε παντού ότι δεν είναι ο πατέρας του Χάρι. «Όταν γνώρισα τη Νταϊάνα ο Χάρι είχε ήδη γεννηθεί» είπε στη «Sunday Mirror» το 2002. Όταν συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνα, ο Χιούιτ μίλησε πάλι στην εκπομπή «Sunday Night» στο κανάλι Chanel 7 της Αυστραλίας. «Είστε ο πατέρας του Χάρι;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και εκείνος απάντησε: «Όχι, δεν είμαι. Αυτό είναι για να πουλούν οι εφημερίδες».

Ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα, Ken Wharfe, είχε γράψει στο βιβλίο του «Diana: Closely Guarded Secret» (Νταϊάνα: Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό) -που είχε κυκλοφορήσει το 2002- ότι η δούκισσα της Κορνουάλης γινόταν έξαλλη με αυτές τις φήμες, ενώ το 2017 ο μπάτλερ της Νταϊάνα ανέφερε: «Ποτέ κανένας από τη βασιλική οικογένεια δεν είχε την παραμικρή υπόνοια για το ποιος είναι ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι. Εξάλλου τα κόκκινα μαλλιά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της οικογένειας Σπένσερ».

Η παράνοια, βέβαια, έφτασε μέχρι το σημείο η εφημερίδα «News of the Word», το 2013, να εξασφαλίσει τρίχα από τα μαλλιά του πρίγκιπα, προκειμένου να κάνει τεστ DNA για ν' αποφανθεί πως όχι, ο Χάρι δεν είναι τελικά γιος του Χιούιτ. Παράλληλα, ο φωτογράφος Κρις Τζάκσον δημοσίευσε πρόσφατα στο Twitter μια εικόνα του πρίγκιπα Φιλίππου από το 1957 που δημοσιεύτηκε σε εξώφυλλο του περιοδικού «Paris Match».

T

«Θυμήθηκα αυτό το εκπληκτικό vintage περιοδικό του "Paris Match" από το 1957 που απέκτησα πριν από μερικά χρόνια» σχολίασε χαρακτηριστικά. Η ομοιότητα του πρίγκιπα Φιλίππου με τον εγγονό του, Χάρι, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του Twitter και ένας από αυτούς έγραψε πως είναι ολόιδιοι και έτσι διαψεύδεται η φημολογία που ήθελε τον Χάρι να μην είναι γιος του Καρόλου. «Είναι η πρώτη φορά που είδα ότι ο πρίγκιπας Χάρι μοιάζει ακριβώς με τον παππού του» λέει ένας, με άλλον να επισημαίνει: «Για όποιον ισχυρίζεται ότι ο Χάρι δεν είναι γιος του Καρόλου, μοιάζει ακριβώς με τον Φίλιππο εδώ».

Χάρι και Μέγκαν στον κατάλογο του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν κοσμούν το εξώφυλλο της ετήσιας έκδοσης του περιοδικού Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Στον κατάλογο φιγουράρουν επίσης οι τραγουδίστριες Μπίλι Άιλις και Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεσπόζουν σε ένα από τα επτά εξώφυλλα που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως με τα τιμώμενα πρόσωπα. Στη φωτογραφία, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι ντυμένοι απλά και ποζάρουν με φόντο δέντρα.

Ηγετικές προσωπικότητες που όρμησαν στη μάχη

Ο αρχισυντάκτης του Time Έντουαρντ Φέλσενταλ δήλωσε πως η λίστα με τους 100 περιλαμβάνει «εξαιρετικές ηγετικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο που εργάζονται για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον», οι οποίες «σε μια χρονιά κρίσης όρμησαν στη μάχη».

Ο κατάλογος με τους 100, στον οποίο δεν υπάρχει κατάταξη, περιλαμβάνει 54 γυναίκες. Σε αυτόν βρίσκονται επίσης προσωπικότητες της πολιτικής όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Χάρι και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τη Βρετανία το 2020 για να χτίσουν μια ανεξάρτητη ζωή, ξεκινώντας το ίδρυμα Archewell, αλλά επίσης συνάπτοντας επικερδείς συμφωνίες για την παραγωγή τηλεοπτικών σόου και podcast.

T

«Συμπεριφέρονται με συμπόνια»

Ο σεφ Χοσέ Αντρές, που ίδρυσε το μην κερδοσκοπικό οργανισμό World Kitchen, ο οποίος συνεργάζεται με το Archewell Foundation, έγραψε σε ένα άρθρο φόρο τιμής ότι θα ήταν ασφαλέστερο το ζευγάρι να παραμείνει σιωπηλό. «Αυτό δεν είναι, όμως, αυτό που ο Χάρι και η Μέγκαν κάνουν ή αυτό που είναι… Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν μια άποψη σχετικά με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ο δούκας και η δούκισσα επιδεικνύουν συμπόνια για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Δεν αποφαίνονται απλώς. Τρέχουν προς τη μάχη», έγραψε ο Αντρές.

T

Η 39χρονη Σπίαρς συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο για πρώτη φορά, σε μια χρονιά όπου έδωσε μάχη να απαλλαγεί από την κηδεμονία που ήλεγχε την προσωπική και επιχειρηματική ζωή της για πολλά χρόνια. Την τραγουδίστρια τίμησε η επιχειρηματίας Πάρις Χίλτον, η οποία έγραψε πως η Σπίαρς «ενσαρκώνει τη χαρά» παρά τις μάχες της. Η ράπερ Μέγκαν Τι Στάλιον, γράφοντας για την επτά φορές νικήτρια βραβείων Γκράμι, Άιλις, η οποία έχει επίσης το δικό της εξώφυλλο, χαρακτήρισε τη 19χρονη μουσικό «μια μοναδική ψυχή» που «υπερασπίζεται τις γυναίκες παντού».

Όλες οι ειδήσεις

Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι: Εγώ θα πονάω κι εκείνη θα είναι ελεύθερη

Βραβεία Emmy 2021: Σάρωσε το The Crown και το Ted Lasso - Εντυπωσιακή η Kate Winslet

Μόνικα Μπελούτσι: «Η Μαρία Κάλλας αποτελεί πηγή έμπνευσης - Πάλεψε για την ελευθερία της»

Zoë Kravitz: Αποστομώνει τους επικριτές της για το Met Gala - «Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου»

πρίγκιπας Κάρολοςπριγκίπισσα ΝταϊάναΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΜεγάλη Βρετανία