Lifestyle|08.10.2021 16:06

Shannen Doherty: Δείχνει τη σκληρή αλήθεια του καρκίνου - «Ελπίζω να ενθαρρύνω τον κόσμο να κάνει συχνά εξετάσεις»

Newsroom

Η Σάνεν Ντόχερτι (Shannen Doherty), η οποία έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της «Μπρέντα» στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» (Beverly Hills, 90210), συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και η γενναιότητά της έχει συγκλονίσει τους θαυμαστές της. Η διάσημη ηθοποιός βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο, αφότου είχε εισέλθει σε ύφεση το 2017 και έδωσε στους διαδικτυακούς της φίλους μια ματιά από την ωμή αλήθεια της ζωής της.

Δημοσιεύοντας κάποιες φωτογραφίες στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Σάνεν Ντόχερτι θέλησε να δώσει κουράγιο σε όσους ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά με τον καρκίνο. «Θέλω να μοιραστώ περισσότερα από το προσωπικό μου ταξίδι από την πρώτη διάγνωση που μου έγινε μέχρι τη δεύτερη, με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Είναι αυτές οι φωτογραφίες όμορφες; ΟΧΙ. Αλλά είναι αληθινές και η ελπίδα μου είναι ότι, με το να τις μοιραστώ, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε όλοι περισσότερη γνώση και εξοικείωση με το πώς μοιάζει ο καρκίνος. Ελπίζω να ενθαρρύνω τον κόσμο να κάνει μαστογραφίες και συχνές εξετάσεις, να ξεπεράσει τον φόβο του και να αντιμετωπίσει ο,τιδήποτε μπορεί να βρεθεί μπροστά τους» έγραψε, αρχικά, στη λεζάντα.

Και συνέχισε: «Το 2015 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Έκανα μαστεκτομή, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Μάτωνε η μύτη μου από τις χημειοθεραπείες, δεν ξέρω αν περνάει κάποιος το ίδιο. Επίσης ήμουν εξουθενωμένη. Ένιωθα καλύτερα φορώντας αστείες πιτζάμες που μου έδωσε η φίλη μου η Κρίστι και οι οποίες όντως με έκαναν να γελάω. Το χιούμορ με βοήθησε να ξεπεράσω πράγματα που έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Ελπίζω όλοι μας να βρούμε τη σωτηρία μας στο χιούμορ».

T

Shannen Doherty: «Δε θέλω να με θεωρούν ξεγραμμένη»

Σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή «Good Morning America», η Ντόχερτι αναφέρθηκε στην δύσκολη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, συγκλονίζοντας με τα λόγια της. «Παλεύω για την ζωή μου, δεν θέλω ποτέ να λειτουργήσω σαν να πεθαίνω. Θέλω να λειτουργώ κάνοντας τα πάντα, επειδή θέλω να παλέψω να παραμείνω ζωντανή. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν μία διάγνωση τετάρτου σταδίου και τους ξεγράφουν, νομίζοντας πως δεν θα μπορούν να εργαστούν ή να αξιοποιήσουν όλες τους τις δυνατότητες. Αυτό που θέλω είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι τις υποθέσεις και να μας δώσουν μία ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος» δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τόνισε: «Αντιμετωπίζω την κάθε μου ημέρα σαν δώρο, είμαι πολύ απασχολημένη αυτό το διάστημα με το να ζω».

Η Σάνεν Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο του 2015. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό «Elle», είχε αποκαλύψει ότι σκοπεύει να γράψει επιστολές ή να στείλει βίντεο στην οικογένειά της για μετά τον θάνατό της. «Υπάρχουν πράγματα που έχω ανάγκη να πω στη μαμά μου. Θέλω ο άντρας μου (Κερτ Ισβαριένκο) να ξέρει τι σήμαινε για μένα» εξομολογήθηκε. «Αλλά όποτε έρχεται η στιγμή να το κάνω, μοιάζει τόσο οριστικό. Αισθάνεσαι σαν να παραιτείσαι και εγώ δεν παραιτούμαι ακόμη» συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Εχω δεχθεί πρoτάσεις για την πολιτική - Την Ελένη Ράντου την κυνήγησα και την κέρδισα»

Αθηνά Ωνάση: Για ψώνια στο Μονακό με φίλους της και χωρίς κανέναν σωματοφύλακα

Adele: Tο διαζύγιο, η απώλεια κιλών και ο νέος της σύντροφος - «Όταν ήμουν 30, όλη μου η ζωή κατέρρευσε»

Χρήστος Νικολόπουλος στο δυναμικό της ΕΡΤ: Αυτή θα είναι η εκπομπή που θα παρουσιάζει

Ζωή Παπαδοπούλου: «Όταν μου είπε η γιατρός ότι δεν θα πάει καλά η κύηση γκρεμίστηκε ο κόσμος μου»

ηθοποιόςΣάνεν ΝτόχερτικαρκίνοςΧτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς