Lifestyle|22.11.2021 10:00

Adele: Το Spotify την άκουσε και έκανε αλλαγές για το «τραγούδι του αιώνα»

Newsroom

Η δημοφιλής μουσική υπηρεσία Spotify «τα βρήκε σκούρα» με τη μεγάλη επιστροφή της Αντέλ (Adele), μία καλλιτέχνις που έχει σαφή εικόνα για το νέο της άλμπουμ και «δυνατή φωνή» για να τη διεκδικήσει. Η Αντέλ ζήτησε από την πλατφόρμα να σταματήσει να αναπαράγει τα τραγούδια ενός άλμπουμ με τυχαία σειρά (shuffling) γιατί κάτι τέτοιο έρχεται συχνά ενάντια στην επιθυμία του καλλιτέχνη.

Μέχρι ... προχθές, όταν ένας χρήστης του Spotify πατούσε το κουμπί «play» σε ένα άλμπουμ, γινόταν αναπαραγωγή των τραγουδιών σε τυχαία σειρά, πράγμα που ενδεχομένως ακυρώνει την επιθυμία του καλλιτέχνη τα κομμάτια του να διηγηθούν μία «γραμμική» ιστορία που έχει ιδιαίτερο νόημα.

Διαβάστε όλα όσα είπε η Αντέλ στην Όπρα Γουίφρεϊ - Πώς γνώρισε τον νέο της σύντροφο, το αλκοόλ και η ντροπή για το διαζύγιο

Το Spotify δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την Αντέλ και πλέον το κουμπί «play» αναπαράγει τα τραγούδια ενός άλμπουμ με τη σειρά που εμφανίζονται σε αυτό, εφόσον φυσικά ο χρήστης έχει Premium συνδρομή. Η τυχαία αναπαραγωγή εξακολουθεί να είναι δυνατή, κατ' επιλογή.

Το νέο άλμπουμ της Αντέλ «30» αφηγείται μία ιστορία. «Δεν δημιουργούμε άλμπουμ με τόση φροντίδα και σκέψη για τη σειρά των κομματιών χωρίς λόγο. Η τέχνη μας διηγείται μία ιστορία και οι ιστορίες πρέπει να ακούγονται όπως είχαμε σχεδιάσει. Ευχαριστώ Spotify που άκουσες» έγραψε η Αντέλ, με το Spotify να απαντά αργότερα: «Οτιδήποτε για σένα!».

Η Αντέλ τραγουδάει To Be Loved - «Αυτό είναι το τραγούδι του αιώνα»

«Είμαστε συγκλονισμένοι» έγραψε το CNN, ενώ η Daily Mail «δανείστηκε» ένα από τα σχόλια των φαν της Αντέλ: «Eίναι το τραγούδι του αιώνα». Ο λόγος για το «To Be Loved» το νέο κομμάτι της σταρ που έχει συγκινήσει την υφήλιο. Η Αντέλ έγραψε το τραγούδι για τον 9χρονο γιο της, Άντζελο, και ενώ αρχικά είπε ότι μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να το πει live, προφανώς λόγω των συναισθημάτων που της προκαλεί - το ακούσαμε στη συναυλία της «One Night Only» στο Griffith Observatory του Λος Άντζελες.

Στη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ η Αντέλ είπε ότι με αυτό το τραγούδι συμφιλιώθηκε με τον αλκοολικό πατέρα της. Ερμήνευσε για εκείνον το «To Be Loved», που εξέφραζε την απουσία του από τη ζωή της, καθώς και όλο το νέο άλμπουμ της μέσω zoom - λίγο πριν από τον θάνατό του τον περασμένο Απρίλιο. «Ήταν περήφανος για εμένα. Και ήταν σαν η πληγή αυτή να ... έκλεισε» είπε η Αντέλ.

τραγουδίστριαΑντέλSpotifyτραγούδια