Lifestyle|14.12.2021 22:00

Αντώνης Κανάκης ξεσπά κατά Γεωργιάδη και Μενδώνη: «Νιώθετε τη σοβαρότητα της θέσης σας;»

Newsroom

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον Αντώνη Κανάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη Λίνα Μενδώνη, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικού εκβιασμού στην οποία εμπλέκεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

«Ο κ. Αντώνης Κανάκης όταν ξέσπασε η υπόθεση Λιγνάδη, ζητούσε μετ/επιτάσεως την παραίτηση της κυρίας Λίνας Μενδώνη για λόγους ευθιξίας! Συγκεκριμένα έλεγε ότι «ακόμη και αν δεν γνώριζε όφειλε να γνωρίζει πριν τοποθετήσει κάποιον σε μία τέτοια θέση» και ότι αυτοί στην εκπομπή τους πριν προσλάβουν κάποιον τον ψάχνουν κλπ και μετά συνέχιζε με Ύμνους στην Ευθιξία που οι πολιτικοί δεν την γνωρίζουν ούτε καν σαν λέξη» έγραψε, αρχικά ο κ. Γεωργιάδης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. 

«Ως προς τον κ. Κανάκη το μήνυμα είναι σαφές: καλό είναι στην ζωή να είμαστε πιο μετρημένοι στην κριτική μας προς τους άλλους διότι στον καθένα μας μπορεί να συμβεί κάτι κακό παρά την θέληση του και να τον εκθέσει ακόμη και ένας δικός του άνθρωπος. Άρα ηρεμία και σύνεση στην κριτική μας….από την κα Μενδώνη προφανώς οφείλει να ζητήσει ένα γενναίο δημόσιο συγγνώμη! Αν αυτός δεν μπορούσε να ξέρει κάτι τέτοιο για το δεξί του χέρι χρόνια πώς θα μπορούσε να ξέρει η κα Μενδώνη για τον Λιγνάδη που τον είχε δει δύο φορές στη ζωή της; Ίσως πάντως οι Ράδιο Αρβύλα να έγιναν σοφότεροι σήμερα και αυτό θα τους κάνει καλό…» καταλήγει η ανάρτηση.

Αντώνης Κανάκης: «Πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά»

Το βράδυ της Τρίτης (14/12), ο Αντώνης Κανάκης απάντησε στον Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το γεγονός ότι γίνονται αυτές οι εξισώσεις μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού μίας χώρας και μίας τηλεοπτικής σατιρικής εκπομπής στο Διαδίκτυο, άντε το καταλαβαίνω. Ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από κάποιους δημοσιογράφους, άντε το καταλαβαίνω και αυτό γιατί δεν περίμενα κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο. Αλλά να πρέπει να εξηγήσουμε εμείς στον Πρόεδρο της κυβέρνησης -ο οποίος είναι πολιτικό ον και έχει αρκετά καλή σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τη φιλοσοφία της δημοκρατίας και τους κανόνες που διέπουν τη δημοκρατία και την πολιτική ευθύνη κ.λ.π.- ότι να συμψηφίζει την πολιτική ηγεσία αυτού εδώ του τόπου με μία τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, δεν θα το έκανε ούτε ένα παιδάκι του δημοτικού, μας ξεπερνά. Λες πού ζω και ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου. Είναι τελείως διαφορετικοί οι κώδικες και οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθύνη, το πολικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων που έχουν τις ζωές μας στα χέρια τους από μία οποιαδήποτε εκπομπή. Πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».

«Εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο γιατί τα έχουμε κάνει κουλουβάχατα σε αυτή τη χώρα. Δεν αποφασίζουμε εμείς για τις ζωές άλλων ανθρώπων. Αν θέλει κάποιος, μας παρακολουθεί, αν θέλει όχι. Δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τι θα συμβεί στις ζωές των πολιτών, ενώ εσείς είστε. Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε, δε, ότι είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση του ανθρώπου αυτού (σ.σ. Λιγνάδη) και η κυρία Μενδώνη κρυβόταν και δεν έκανε τίποτα, ενώ αντίθετα εμείς είμαστε εδώ και δεν είμαστε η ηγεσία αυτού του τόπου και αμέσως απομακρύναμε αυτόν τον άνθρωπο από κοντά μας, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω» πρόσθεσε.   

«Εσείς που έχετε την εξουσία ν' αλλάξετε τα πράγματα, πώς επιτρέπετε όλα αυτά τα χρόνια να υπάρχουν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου και ν' ανεβάζουν βίντεο πολιτών και ανθρώπων, κοριτσιών και αγοριών που είναι κόρες και γιοι ανθρώπων, χωρίς κανέναν έλεγχο; Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για προϊόν που δεν έχει τη συγκατάθεση και των δύο και εσείς ως πολιτεία το επιτρέπετε! Αντί να νιώθετε τη σοβαρότητα της θέσης σας και να διεισδύσετε στην ουσία του περιστατικού που είναι η κοπέλα και το θύμα, επιλέγετε τα πρώτα σας αντανακλαστικά να καλύψετε μία υπουργό σας. Εξηγήστε μου σε αυτή τη χώρα που εσείς λειτουργείτε και εσείς ελέγχετε πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019 και ακόμα να περιμένει αν θα δικαιωθεί. Και πώς γίνεται να μην έχει κουνηθεί φύλλο από τότε μέχρι τώρα; Μια που θέτουμε ερωτήματα ο ένας στον άλλον!» κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης.

Ράδιο ΑρβύλαΑντώνης ΚανάκηςΣτάθης ΠαναγιωτόπουλοςΛίνα ΜενδώνηΆδωνις ΓεωργιάδηςΔημήτρης Λιγνάδης