Lifestyle|23.12.2021 17:10

Χριστούγεννα στη TV: Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με μουσική και πολλές εκπλήξεις - Η λάμψη των ημερών έρχεται στο OPEN

Newsroom

Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, τα κανάλια μας επιφυλλάσουν ένα ξεχωριστό πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο λάμψη, τραγούδια, χορό, παιχνίδια και αποδράσεις σε μαγικές τοποθεσίες. H πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Ποιος είναι Πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα στις 09:50 έχει ετοιμάσει πολλές εορταστικές εκπλήξεις! Καλεσμένος ο Κώστας Μαρτάκης, ο οποίος μαζί με το συγκρότημά του θα γεμίσει το πρωινό της παραμονής με αγαπημένα τραγούδια και πολύ κέφι. Οι παρουσιαστές της εκπομπής θυμούνται, φορώντας τις πιτζάμες τους, τα δικά τους αγαπημένα Χριστούγεννα και ο Κυριάκος Μελάς μαζί με μικρούς μάγειρες φτιάχνει χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Λίγο αργότερα στις 15.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χριστούγεννα στην κατοικία Τσατσγουόρθ», όπου η ιστορική κατοικία της κεντρικής Αγγλίας, βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται ν' ανοίξει τις πύλες της στους χιλιάδες επισκέπτες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Τουλάχιστον 30 στολισμένα δέντρα, 60.000 χριστουγεννιάτικες μπάλες και 1 εκατομμύριο λαμπάκια, προσφέρουν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία χριστουγεννιάτικης μαγείας.

Τα Χριστούγεννα, όμως, δεν είναι μόνο η γιορτή της χαράς, είναι και η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Σε αυτό το κλίμα κάνει πρεμιέρα στις 20.00 το «Into Your Heart» με τον Γιώργο Μαυρίδη, ο οποίος επισκέπτεται το χωριό Γούβες στην Εύβοια, που δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Εκεί, μαζί με την ομάδα του και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού, ανακαινίζουν το ένα και μοναδικό σχολείο της περιοχής και αναμορφώνουν την πλατεία του χωριού προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να δώσουν λίγο χρώμα στη ζωή των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά.

Παραμονή Χριστουγέννων χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνεται και το OPEN έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο διασκέδαση και χαρά. Στις 21:00, η Γωγώ Τσαμπά, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Χρήστος Δάντης, η Σοφία Βόσσου και ο Άγγελος Διονυσίου έρχονται στο «Ένα τραγούδι ακόμα» με τον Γιώργο Θεοφάνους και απογειώνουν τη βραδιά με τις μεγάλες επιτυχίες τους. Κέφι, χορός και γλέντι με την καλύτερη παρέα! Η μουσική βραδιά συνεχίζεται με τον Θέμη Γεωργαντά να υποδέχεται μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο «After Dark» τον Πέτρο Ιακωβίδη, ο οποίος ερμηνεύει αγαπημένες επιτυχίες του, αφού φυσικά πρώτα έχει περάσει από το εξομολογητήριο του Θέμη για τις απαραίτητες αποκαλύψεις!

Ανήμερα των Χριστουγέννων στις 08:30 το πρωί συνδεόμαστε με τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης για τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Στις 09:50 η Ελένη Τσολάκη και η ομάδα του «OPEN Weekend», μας μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα και υποδέχονται τον Γιώργο Δασκουλίδη και τον Σάκη Αρσενίου με το κέφι να παίρνει φωτιά! Ακόμα, η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει την εορταστική γαλοπούλα και ο Κώστας Λεφάκης αποκαλύπτει τι επιφυλάσσουν τα άστρα για τις ημέρες των γιορτών. Στις 14:45, τη σκυτάλη παίρνει η Νικολέττα Ράλλη και η εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο», όπου υποδέχονται την Γωγώ Τσαμπά, τον Δημήτρη Γιώτη και την Ελένη Καρουσάκη για ένα ανεπανάληπτο γλέντι.

Λίγο αργότερα στις 17:55, ο Διονύσης Ατζαράκης υποδέχεται στο «TAXI» του, την Παρθένα Χοροζίδου και τον Μάριο Αθανασίου, οι οποίοι παίζουν για να βοηθήσουν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντώνιου. Θυμούνται ιστορίες με τον Άγιο Βασίλη και καταφέρνουν να δώσουν χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Στις 22:00 η ξένη ταινία «Χριστούγεννα στην Πρίζα» με τον αγαπημένο Ντάνι ΝτεΒίτο θα χαρίσει πολύ γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Χαρά, αγάπη και αισιοδοξία είναι οι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του OPEN!

Χριστούγεννα με την ΕΡΤ 

Ο Νίκος Κουρής παρουσιάζει, στις 13:00, ένα εορταστικό επεισόδιο του τηλεοπτικού καθημερινού παιχνιδιού «Δες και βρες» που γίνεται για καλό σκοπό, καθώς η ΕΡΤ θα προσφέρει την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή των Πρωτοχρονιάς, συνολικά, το ποσό των 5.000 ευρώ στο μη κερδοσκοπικό σωματείο MDA. Προσκεκλημένοι του οι αγαπημένοι ηθοποιοί Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Τζωρτζίνα Λιώση και Ισιδώρα Δωροπούλου, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να… νικήσουν τον Νίκο Κουρή και να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει, στις 16:00, το «Στούντιο 4» με χριστουγεννιάτικο… άρωμα. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έχουν καλεσμένους τρεις λαμπερούς και ταλαντούχους ηθοποιούς από τη σειρά της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς». Ο Πάρις Θωμόπουλος, ο Θάνος Λέκκας και ο Μιχάλης Παπαδημητρίου τραγουδούν μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ μιλούν στη Νάνσυ και στον Θανάση για τις πιο όμορφες αναμνήσεις που έχουν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Στις 22:00 καταφτάνει «Δυνατά» ο Κωστής Μαραβέγιας. Ένα εορταστικό επεισόδιο γεμάτο από θετική ενέργεια, χαρά και υπέροχους καλεσμένους. Είκοσι τρεις καλλιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται στο σαλόνι του πετυχημένου καλλιτέχνη για να θυμηθούν τα αγαπημένα Χριστούγεννα της ζωής τους, τα καλύτερα δώρα που πήραν, ίσως και κάποια δώρα που ποτέ δεν ήρθαν, να δώσουν τις καλύτερες και πιο ειλικρινείς ευχές τους και να τραγουδήσουν παρέα. Μεταξύ άλλων παρελαύνουν οι ηθοποιοί από τις αγαπημένες σειρές της ΕΡΤ. Μαζί τους εμφανίζεται και ο μικρός πιανίστας και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης, ο οποίος χαρίζει στην παρέα των μικρών φίλων υπέροχες μελωδίες στο πιάνο. 

Ανήμερα των Χριστούγεννα, στις 13:00, «Το αλάτι της γης» μάς ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μ’ ένα εορταστικό επεισόδιο με τίτλο «Το μπουζούκι στην Αμερική. Ένα ρεβεγιόν στα ελληνικά λαϊκά κέντρα στις ΗΠΑ στις "χρυσές δεκαετίες" του ’50 και του ’60», ενώ στις 17:00, το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «Η ζωή αλλιώς» με την Ίνα Ταράντου επισκέπτεται τη Βάλια Κάλντα, τον Εθνικό Δρυμό ανάμεσα στα Ιωάννινα και τα Γρεβενά, ζώντας μια εμπειρία τόσο ζεστή που κάνουν τα Χριστούγεννα να φαίνονται σαν μια εποχή που εμπλέκουν όλο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης. Η Ίνα Ταράντου και οι καλεσμένοι της περπάτησαν στο βουνό, μάζεψαν μανιτάρια, μίλησαν με πολλούς και ξεχωριστούς ανθρώπους, τραγούδησαν, χόρεψαν, μαγείρεψαν και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα.

 

Στις 20:00, οι απολαυστικές «μαμάδες» Ελένη Ράντου (Φούλη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Δέσποινα) και Φωτεινή Μπαξεβάνη (Αριστέα), μέσα από το νέο ξεκαρδιστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς «Ζακέτα να πάρεις», με τίτλο «Καλό ταξίδι», μας χαρίζουν άφθονο γέλιο με τις απίθανες περιπέτειές τους. Στις 22:00, «Η τούρτα της μαμάς» μάς κρατάει συντροφιά και μας χαρίζει γέλιο, αλλά και συγκίνηση, μ’ ένα διπλό απολαυστικό εορταστικό επεισόδιο με εξαιρετικούς guests σε ρόλους-έκπληξη, και, φυσικά, τραγούδι, χορό, κέφι και χαρά. Καλεσμένοι στο δείπνο της οικογένειας Βασίλαινα όλοι οι τηλεθεατές της ΕΡΤ, που θα απολαύσουν το πιο εορταστικό… μενού, με «κερασάκι στην τούρτα» τις σπαρταριστές καταστάσεις που έχει σκαρφιστεί το δημιουργικό δίδυμο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου γι’ αυτή τη μαγική χριστουγεννιάτικη βραδιά. 

Παράλληλα, το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδει στις 06:00, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, την Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία της εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, τον πρώτο λόγο έχουν οι μικροί μας φίλοι. Θα τους κρατήσουν συντροφιά κινούμενα σχέδια και παιδικές σειρές.

Στις 13:00, η αγαπημένη σειρά εκπομπών «Ποπ Μαγειρική» με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, με ένα νέο εορταστικό επεισόδιο. Ο δημιουργικός σεφ, εφοδιασμένος όπως πάντα με τα άριστα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, υποδέχεται στη στολισμένη κουζίνα του δύο αγαπημένους παρουσιαστές. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έρχονται να γιορτάσουν με τους τηλεθεατές και να μαγειρέψουν υπέροχα εορταστικά πιάτα! Το μενού περιλαμβάνει: Σαλάτα με σπανάκι, κολοκύθα ψητή, κάστανα, σιρόπι ροδιού και τσαλαφούτι, μαύρο χοίρο φρικασέ με σελινόριζα και τέλος κορμό σοκολατένιο με μους κάστανο, σιρόπι σοκολατένιο μελιού και γλυκό κουμ-κουάτ.

Στις 17:00, έρχονται με νέο επεισόδιο οι «Μαμά-δες» με τη Ζωή Κρονάκη. Ένα εορταστικό επεισόδιο γυρισμένο στο χιονισμένο Τέγκερζε, στους πρόποδες των Γερμανικών Άλπεων. Η εκπομπή συναντά Έλληνες γονείς που ζουν και διαπρέπουν στο διάσημο θέρετρο της Βαυαρίας. Στην εκπομπή θα ακουστούν τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τις γλυκές φωνές των παιδιών της Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στις 18:00, ο pastry chef Κρίτωνας Πουλής κάνει τη ζωή μας πιο γλυκιά στην εκπομπή «Κάτι γλυκό». Πρωτότυπες συνταγές, γρήγορες λιχουδιές, υγιεινές εκδοχές γνωστών γλυκών και λαχταριστές δημιουργίες θα παρελάσουν από τις οθόνες μας και μας προκαλούν όχι μόνο να τις θαυμάσουμε, αλλά και να τις παρασκευάσουμε. Η εκπομπή θα συνδεθεί, επίσης, με Έλληνες σεφ που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Ακολουθεί, στις 21:00, το «Art Week» με ένα ξεχωριστό επεισόδιο. Ο Μίνως Μάτσας, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της γενιάς του, υποδέχεται τη Λένα Αρώνη στο σπίτι του για να γιορτάσουν παρέα αυτήν την υπέροχη νύχτα. Ο σπουδαίος συνθέτης μάς ανοίγει το σπίτι του και μας υποδέχεται με την παρέα μουσικών του, οι οποίοι «τζαμάρουν» και παίζουν πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη. Μαζί στο γιορτινό τραπέζι η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης. Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Πώς νιώθουν τα Χριστούγεννα; Πώς ήταν οι πρόσφατες γιορτές τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας; Αυτά και κυρίως υπέροχα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από όλους εμάς μέσα στα 20 -και πλέον- χρόνια διαδρομής του σπουδαίου συνθέτη θα απολαύσουν οι τηλεθεατές από την ΕΡΤ2.

Στις 22:00, κάνει πρεμιέρα η ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων». Ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα να μας ξεναγεί στο λαϊκό τραγούδι μαζί με την Αθηνά Καμπάκογλου. Καλεσμένοι στην πρεμιέρα αγαπημένοι φίλοι του Χρήστου Νικολόπουλου. Μεγάλοι λαϊκοί ερμηνευτές με τους οποίους, ο μεγάλος συνθέτης, έκανε σπουδαίες συνεργασίες. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Στέλιος Διονυσίου. Μαζί τους ο μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος έχει, φέτος, την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής. 

ANT1 με «Άγριες Μέλισσες» και Κραουνάκη

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, αλλά και όλη η παρέα της εκπομπής έρχονται την Παραμονή των Χριστουγέννων για να μας σερβίρουν ένα άκρως εορταστικό «Πρωινό». Πρόσωπα που έχουμε αγαπήσει από τον καλλιτεχνικό χώρο μάς δίνουν τις ευχές τους και μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους από τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχουν περάσει. Η Λίτσα Πατέρα δίνει αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια για τις ημέρες των εορτών, ενώ καλεσμένος είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της ζωής του και σχολιάζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια όλα όσα μας απασχόλησαν αυτή τη χρονιά.

Οι «Άγριες Μέλισσες» παίζουν καθημερινά στις οθόνες μας, αλλά ειδικά, φέτος τα Χριστούγεννα, θα παίξουν και Σαββατοκύριακο! Πού αλλού; Στο «Rouk Zouk Special». Ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 20:00, η Ζέτα Μακρυπούλια υποδέχεται τους πρωταγωνιστές της δραματικής σειράς, σε δύο εορταστικά επεισόδια.

«Τα λόγια είναι περιττά» για το MEGA

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 21:40, ο Αντώνης Ρέμος συναντά τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα. Μαζί τους η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Βούλα Πατουλίδου στη Μουρμούρα

Γιορτές χωρίς… μουρμούρα δε γίνονται και γι' αυτό στη σειρά του Alpha αναμένεται να δούμε εκπλήξεις. Μία από αυτές θα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία θα υποδυθεί τη Σουλτάνα. 

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μέσα από το «Happy Day», συναντά τον σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλο, ενώ στο μουσικό μέρος θα έχει καλεσμένο τον Ηλία Μπόγδανο. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Καινούργιου υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» τον Σύλλογο Κρητών Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου για να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και να χορέψουν παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς. Ο Λευτέρης Πανταζής και ο Θέμης Αδαμαντίδης δίνουν το σύνθημα για τραγούδι, χορό και ανεβάζουν το κέφι με τις επιτυχίες τους.

Το Star «πάει καλεσμένο» στον ΣΚΑΪ

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, η Νάντια Μπουλέ και ο Μίνως Θεοχάρης υποδέχονται το πρωινό δίδυμο του «Breakfast@Star», Ελίνα Παπίλα και Γιώργο Καρτελιά στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη. Οι δύο νέοι παρουσιαστές είναι πράγματι τα παιδιά της διπλανής πόρτας και μιλούν για τα νούμερα τηλεθέασης, για όσα τους είπαν τα παιδιά τους όταν τους είδαν πρώτη φορά στην τηλεόραση, για έναν τσακωμό τους που κράτησε δυο χρόνια και για τα εύκολα και τα δύσκολα της νέας τους πραγματικότητας.

Κατερίνα ΚαινούργιουΜαρινέλλαΣταματίνα ΤσιμτσιλήΧριστούγενναΊνα ΤαράντουΖέτα ΜακρυπούλιαAlphaStar TVMEGAΣΚΑΪΑντώνης ΡέμοςOPENΓιώργος ΘεοφάνουςΜπέττυ ΜαγγίραΣταμάτης ΚραουνάκηςΓιώργος Μαυρίδης