Lifestyle|21.01.2022 09:00

Μαρία Τζομπανάκη για τον χωρισμό από τον Ντίνο Αυγουστίδη: «Αργήσαμε να το καταλάβουμε - Είναι ο 4ος αδελφός μου»

Newsroom

Την ηθοποιό Μαρία Τζομπανάκη φιλοξένησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης (20/1) και μίλησε μεταξύ άλλων για το διαζύγιό της με τον πρώτο της σύζυγο, Ντίνο Αυγουστίδη, πατέρα του ηθοποιού Ορφέα Αυγουστίδη

«Παίζει ρόλο η εμπειρία κι η ανατροφή μας. Εγώ είχα μια αυστηρή ανατροφή της μονογαμικής σχέσης, Κρήτη, αδέρφια, αγόρια. Ο Ντίνος προέρχεται από την Μικρά Ασία, άλλες καταβολές κι αριστερή οικογένεια. Μια πιο ανοιχτή σκέψη για αυτές τις σχέσεις» είπε η Μαρία Τζομπανάκη.

Αναφορικά με τον χωρισμό η ηθοποιός είπε: «Αργήσαμε να το καταλάβουμε. Τον αγαπώ πάρα πολύ, είναι ο τέταρτος αδερφός μου. Είμαστε πολύ συνδεδεμένοι. Φαντάσου ότι βγήκα δημόσια και του είπα ένα τραγούδι για να τον αποχαιρετήσω και να κοινοποιήσω στον κόσμο, ναι χωρίσαμε. Ενώ ήμασταν σε διάσταση… Έπρεπε να τελειώνει αυτό» είπε η Μαρία Τζομπανάκη που έκανε συνολικά τρεις γάμους. «Δεν μου πάει ο γάμος αν είναι στηριγμένος σε ένα ψέμα. Είναι πολύ μικρή η ζωή για να τη χαραμίσεις» είπε η ηθοποιός.

Η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. Στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975. Έπαιξε σε 5 ελληνικές ταινίες: «Η ώρα του λύκου», «Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια», «E-mail», «Κρήτες Ολυμπιονίκες» και «Ψυχραιμία».

Μαρία Τζομπανάκη - Η ομορφιά δεν είναι διαβατήριο

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ο ρόλος της «Καλλιόπης» στον «Σασμό» είναι αυτός που πάντα ονειρευόταν να κάνει. «Ξεκίνησα από Νομική, ενώ ήθελα να γίνω γιατρός. Η Καλλιόπη (στον Σασμό) είναι ένα είδος ρόλου για τον οποίο ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν ο πατέρας μου κατάλαβε ότι θέλω να γίνω ηθοποιός με πήγε στην Επίδαυρο. "Αν θέλεις να είσαι ηθοποιός, αυτός να είναι ο στόχος σου" μου είπε.

Όταν ξεκινάς να κάνεις αυτή τη δουλειά, η ομορφιά δεν είναι διαβατήριο. Θα μου πεις "γιατί πήγες στα καλλιστεία;", μέγιστο λάθος, αλλά και σωστό γιατί δοκιμάστηκα. Την ίδια χρονιά έδωσα στη Νομική και στο Εθνικό. Τα έκανα όλα μαζί, χύμα κουτάλι, δεν ταιριάξανε όλα μαζί», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Τζομπανάκη και συνέχισε: «Νόμιζα ότι μπορώ να σταθώ οπουδήποτε χωρίς να παρεκλίνω από τις αρχές μου και από τους στόχους μου και το πέτυχα».

 

Στην εκπομπή μίλησε και ο γιος της, Ορφέας Αυγουστίδης, λέγοντας ότι το να έχει δύο γονείς γνωστούς ηθοποιούς ήταν για εκείνον κάτι φυσιολογικό. «Με την ίδια φυσικότητα όρισα τη δική μου θέση. Δεν είχα αγωνία. Αντιμετώπισα εμένα σαν κάτι ξεχωριστό. Έχουμε μια υπέροχη σχέση μέχρι τώρα και αυτό μετράει». Οι πρωταγωνιστές του «Σασμού» μίλησαν με αγάπη για την ηθοποιό που παίζει τον κομβικό ρόλο της «Καλλιόπης» στο σίριαλ, με τον Δημήτρη Λάλο να λέει ότι «κάθε στιγμή μαζί της είναι μια περιπέτεια».


Η ηθοποιός μίλησε και για τον σύντροφό της Γιάννη Βάλβη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν πήγε να μείνει στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι  ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το 2016 στην Κρήτη. «Η Μαρία κάλυψε τα κενά που είχα μέσα μου. Την αγαπώ πολύ και της βγάζω το καπέλο για τα όσα κατάφερε στη Νέα Υόρκη» είπε για την Μαρία Τζομπανάκη.

ΣασμόςΜαρία Τζομπανάκηειδήσεις τώραηθοποιόςΟρφέας Αυγουστίδης