Lifestyle|24.02.2022 16:44

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της – Ανέβαλε ακόμα δύο ακροάσεις της μετά τη διάγνωση με κορoνοϊό

Newsroom

Σε καραντίνα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς διαγνώστηκε με κορονοϊό. Αν και τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν την 96χρονη μονάρχη είναι ήπια και μοιάζουν με κρυολόγημα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/2) πως η βασίλισσα Ελισάβετ «ακύρωσε άλλες δύο διαδικτυακές ακροάσεις εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της».

Η είδηση αναμεταδόθηκε από το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association. Η ίδια βρίσκεται στο κάστρο του Γουίνσδορ από την Κυριακή, ημέρα που το παλάτι επιβεβαίωσε πως νοσεί από Covid-19. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που αναβάλλει υποχρεώσεις της. 

Την Τρίτη (22/2), η βασίλισσα ακύρωσε τις προγραμματισμένες διαδικτυακές συνομιλίες της, αλλά θα συνέχισε με αυτό που το παλάτι ονόμασε «ελαφρά καθήκοντα». Τα καθήκοντα πιθανόν αφορούν την ανάγνωση κρατικών εφημερίδων, μια διαδικασία που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας. Ακόμα ένα από τα καθήκοντα είναι η ανάγνωση εγγράφων από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας που τις στέλνουν κάθε μέρα για να τα εγκρίνει και να υπογράψει όπου χρειάζεται.

Την Τετάρτη (23/2), πάντως, η 96χρονη μονάρχης μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, γεγονός που υποδήλωνε ότι δεν αισθανόταν σοβαρή αδιαθεσία. 

ΚορονοϊόςΒρετανίαΒασίλισσα ΕλισάβετΜπάκιγχαμειδήσεις τώρα