Lifestyle|23.03.2022 12:19

Αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια: Πάνω από 30 καλλιτέχνες συμμετέχουν - Αντιδράσεις γιατί έλειπε... η Ουκρανία

Newsroom

«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση», με αυτό το σύνθημα ανακοινώθηκε η συναυλία ειρήνης κατά του πολέμου στην Ουκρανία που διοργανώνεται στα Προπύλαια στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου και στην οποία θα υπάρξει ενεργή συμμετοχή από πλήθος καλλιτεχνών, από Χριστόφορο Ζαραλίκο μέχρι Πέγκυ Ζήνα. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις -κυρίως- διότι στην αφίσα δεν υπήρχε - εξ αρχής- αναφορά στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω συναυλία, συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Αντιδράσεις για την απουσία της λέξης «εισβολή» από Facebook και αφίσα

Η απουσία της φράσης «ρωσική εισβολή» τόσο από την αφίσα, όσο και από τη σελίδα της συναυλίας στο Facebook προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για «πολιτική ίσων αποστάσεων». Λόγω των αντιδράσεων αυτών στη σελίδα στο Facebook έγινε update καθώς εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να σιγήσουν τα όπλα».

Ωστόσο, άλλαξε και το σύνθημα της αφίσας αφού στην κορυφή με γαλάζια γράμματα πλέον λέει, «Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», ενώ αρχικά δεν γινόταν καμία τέτοια αναφορά.

Με το hashtag #συναυλία_ειρήνης να τρεντάρει Twitter, ακολουθούν κάποια από τα σχόλια των χρηστών  

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως η αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα που είχε διοργανωθεί πριν από λίγο καιρό, με τη Νατάσσα Μποφίλιου να είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν- είχε διχάσει το Twitter. 

πόλεμοςειδήσεις τώρασυναυλίαΟυκρανίακαλλιτέχνεςπροπύλαια