Lifestyle|24.05.2022 15:00

Σπύρος Μπιμπίλας για την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη στο ΣΕΗ: «Δεν έχουμε λάβει κάτι στα χέρια μας»

Newsroom

Ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και αποκάλυψε τις τελευταίες εξελίξεις μετά την αγωγή του ηθοποιού και σκηνοθέτη κατά του ΣΕΗ. «Εμείς κάναμε αγωγή στο ΣΕΗ, για να καταργηθεί η διαγραφεί, εναντίον της άδικης διαγραφής. Υποστήκαμε μια άδικη επίθεση για το θεατράλε και για να υπηρετήσουν κάποιοι τον αριβισμό τους, για αυτό καταφεύγουμε στα δικαστήρια, γιατί εκεί βρίσκεις το δίκιο σου και όχι με το να κάνεις εμφανίσεις στην τηλεόραση». Και συνέχισε: «Εξέδωσαν μία απόφαση περί διαγραφής του Γιώργου Κιμούλη που πάλει τον έβαλαν στη σορό με άλλους, αλλά πιστεύουμε ότι δεν εμπεριέχει καθόλου σοβαρότητα».

Αμέσως μετά, τη δική του απάντηση έδωσε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος τόνισε πως: «Αυτό είναι υποκειμενική άποψη του Γιώργου Κιμούλη, ότι κάποιοι κάνουν αριβισμό εις βάρος του. Έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, το πειθαρχικό συμβούλιο λειτούργησε σύμφωνα με τον πειθαρχικό νόμο και σύμφωνα με το καταστατικό που έχει εγκυρότητα από τον ελληνικό νόμο. Εμείς δεν έχουμε λάβει κάτι στα χέρια μας, το μαθαίνουμε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Αν θεωρούν ότι η νόμιμη συνέλευση και η έγκυρη απόφαση είναι άκυρη κατά αυτών, προσφεύγει νομίμως στα δικαστήρια και τα δικαστήρια θα του απαντήσουν». 

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ετοιμάζονται οι ανταγωγές για τον Γιώργο Κιμούλη»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε και στην εκπομπή «Πρωινό» για το ίδιο θέμα. «Οι αγωγές του κ. Κιμούλη έχουν πάρει τον δρόμο τους και ετοιμάζονται οι ανταγωγές. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το #MeToo, όσο με μία επίθεση ενός ηθοποιού που κατηγορήθηκε από άλλους ηθοποιούς και που το σωματείο ήταν υποχρεωμένο να παραλάβει τις καταγγελίες. Το σωματείο δεν μπορεί να διώξει κάποιον που του λέει ότι θέλει να καταγγείλει κάποιον άλλον. Και ο κ. Κιμούλης ήταν μέλος του σωματείου και τον άκουσε όπως έπρεπε, με τη νόμιμη διαδικασία».

Σχετικά με τον Αλέξη Κούγια, σχολίασε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας δεν έχει καταλάβει. Εγώ πάλι άκουσα με έκπληξη να λέει ότι εγώ αυτοπροβάλλομαι διαμέσου ενός γκέι φιλιού που πόσταρα την ημέρα που ήταν κατά της ομοφοβίας. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι ήταν η μέρα κατά της ομοφοβίας, ενώ ο ίδιος είναι κάπως ομοφοβικός από τις δηλώσεις που κάνει. Βεβαίως και θα του ξαναπώ καλημέρα. Εγώ λέω καλημέρα και σε αυτόν που υποτίθεται ότι είναι εχθρός μου, γιατί αυτό είναι και βασική αρχή μιας πολύ σπουδαίας θρησκείας που είναι η χριστιανική, να χαιρετάμε ακόμα και αυτόν που δεν μιλάει καλά για μας».

Σπύρος Μπιμπίλαςειδήσεις τώραΓιώργος ΚιμούληςΣΕΗMeToo