Lifestyle|15.09.2022 10:30

Amy Winehouse: «Δεν θέλω να πεθάνω» - Η σπαρακτική εξομολόγηση της τραγουδίστριας το τελευταίο βράδυ

Newsroom

Η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), η μοναδική αυτή φωνή, θα γινόταν 39 ετών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Η εμβληματική σταρ πάλεψε σκληρά με τους δαίμονές της, αλλά δυστυχώς ήταν μια μάχη που δεν μπόρεσε να κερδίσει. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια πέθανε τον Ιούλιο του 2011 από δηλητηρίαση από αλκοόλ σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Αν και είχε προηγηθεί μια περίοδος αποχής, η Amy είχε αρχίσει και πάλι να πίνει λίγο πριν βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Camden του βόρειου Λονδίνου στις 23 Ιουλίου. Η παθολόγος Dr. Christina Romete μίλησε με την Amy κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της και είπε στο δικαστήριο ότι η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι είχε αρχίσει να ξαναπίνει μετά από μια μακρά περίοδο νηφαλιότητας. Η Amy Winehouse της εκμυστηρεύτηκε ότι δεν ήθελε να πεθάνει λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή, σύμφωνα με τη δεύτερη ανάκριση για τον θάνατό της.

Ωστόσο, παρά την αδυναμία της, η Amy αρνήθηκε οποιαδήποτε υποστήριξη ψυχικής υγείας και η Dr. Romete είπε στο δικαστήριο ότι αυτό συνέβη επειδή η σταρ φοβόταν ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργικότητά της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Dr. Romete δήλωσε: «Η Amy ήταν μια από τις πιο έξυπνες νεαρές γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πολύ αποφασισμένη να κάνει τα πάντα με τον δικό της τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της. Είχε πολύ αυστηρές απόψεις σχετικά με αυτό».

«Δεν θέλω να πεθάνω» - Η εξομολήγηση της Αmy στην γιατρό της

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά της Amy τη νύχτα πριν από το θάνατό της, η Dr. Romete είπε ότι η τραγουδίστρια φαινόταν «ήρεμη και κάπως ένοχη» και ήταν «μεθυσμένη» αλλά «ικανή να κρατήσει μια συζήτηση».

Είπε ότι η Amy ομολόγησε ότι είχε αρχίσει να πίνει ξανά στις 20 Ιουλίου - μόλις τρεις ημέρες πριν από το θάνατό της. Όταν ρωτήθηκε αν σκόπευε να κόψει ξανά το ποτό, ο γιατρός είπε στο δικαστήριο ότι η Amy απάντησε: «Δεν ξέρω».

Η Romete πρόσθεσε: «Οι συμβουλές που είχα δώσει στην Amy για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προφορικές και γραπτές σχετικά με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής καταστολής και του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και των ηπατικών προβλημάτων».

Όμως, σε ένα σπαρακτικό τελευταίο σχόλιο προς την Δρ Romete, η Amy αποδέχτηκε τη σοβαρότητα της κατάστασής της και εξομολογήθηκε απεγνωσμένα: «Δεν θέλω να πεθάνω». Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στο St Pancras Coroner's Court του Λονδίνου η βοηθός αναπληρώτρια ιατροδικαστής Suzanne Greenaway κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Amy πέθανε από «τυχαία δηλητηρίαση από αλκοόλ».

Η Amy βρέθηκε νεκρή από τον μόνιμο φύλακα της Andrew Morris, ο οποίος είπε ότι είχε περάσει την τελευταία της νύχτα στο υπνοδωμάτιό της βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική. Πήγε να την ελέγξει στις 3 το απόγευμα της επόμενης ημέρας και ανακάλυψε ότι δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό.

«Η Amy επιστρέφει συνέχεια», δήλωσε ο πατέρας της

O πατέρας της Amy, Mitch, ισχυρίστηκε ότι είχε πολλές επισκέψεις από την τραγουδίστρια, εξηγώντας πως συχνά βρίσκει το φάντασμά της να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού του στο σπίτι του στο Kent.

«Επιστρέφει - όχι σωματικά, αλλά πνευματικά - συνέχεια. Δεν θα μπορούσα να σας πω πόσο συχνά είναι τριγύρω, συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα», δήλωσε στη Sun. Ο πατέρας της Αmy πιστεύει επίσης ότι έχει έρθει να επισκεφθεί αυτόν και τη σύζυγό του Τζέιν με τη μορφή ενός κοτσύφιου, όπως αυτό που είχε κάνει τατουάζ στο χέρι της.

Μετά τον θάνατό της, το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο «Back To Black», έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα. Προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία. Η Γουάινχαουζ, γνωστή για τις επιτυχίες της, όπως «Rehab» και «You Know I'm No Good» κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το «Frank» και το «Back to Black», το οποίο της χάρισε έξι βραβεία Grammy.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έιμι ΓουάινχαουζAmy Winehouseθάνατοςτραγουδίστριαειδήσεις τώρα