Lifestyle|25.02.2019 09:36

Γιώργος Λάνθιμος: Τα δάκρυα για το Όσκαρ της Ευνοούμενης, Ολίβια Κόλμαν (pics+vid)

Newsroom

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου παρά τις δέκα υποψηφιότητες, πήρε μόνο ένα χρυσό αγαλματίδιο στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theatre, του Λος Άντζελες. Η Ολίβια Κόλμαν επικράτησε της Γκλεν Κλόουζ, κερδίζοντας το Όσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη», στην οποία υποδύεται τη Βασίλισσα Άννα.

Η Ολίβια Κόλμαν έμεινε άφωνη στο άκουσμα του ονόματός της, ενώ μόλις ανέβηκε να πάρει το βραβείο Όσκαρ δεν μπορούσε να πιστέψει πως κέρδισε ένα τέτοιο βραβείο, αναφωνώντας «Ουάου, έχω ένα Όσκαρ, γειά». Ωστόσο την ώρα που η Ολίβια Κόλμαν έλεγε σε όλους τους διάσημους καλεσμένους της τελετής των Όσκαρ 2019 πως δεν θα βάλει τα κλάματα πάνω στην σκηνή, ο Έλληνας σκηνοθέτης της ταινίας «Η Ευνοούμενη» (The Favourite), Γιώργος Λάνθιμος, δεν άντεξε και... δάκρυσε.

Κάνοντας κοντινό η κάμερα στον Έλληνα σκηνοθέτη και στην γυναίκα του, Αριάν Λαμπέντ, και οι δύο ήταν εμφανώς συγκινημένοι από τη βράβευση της Βρετανίδας ηθοποιού Ολίβια Κόλμαν.

Μάλιστα η Κόλμαν δεν θα μπορούσε να μην κοιτάξει τον Έλληνα σκηνοθέτη και να μην τον ευχαριστήσει πάνω από την σκηνή των Όσκαρ, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης και πως λάτρεψε κάθε στιγμή από την συνεργασία τους.

«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.

Η ταινία «The Favourite» έφυγε από τα βραβεία της Ακαδημίας με ένα βραβείο, ενώ τα χρυσά αγαλματίδια σάρωσαν το Roma του Κουαρόν και το «Bohemian Rhapsody» με τον Ραμί Μάλεκ.

 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΌσκαρΓιώργος ΛάνθιμοςΟλίβια ΚόλμανΌσκαρ 2019