Lifestyle|11.12.2022 20:00

Τέλος στο κλάμα κατά το καθάρισμα των κρεμμυδιών – Με αυτά τα απλά κόλπα θα απαλλαγείς από τα δάκρυα μια για πάντα!

Newsroom

Το κρεμμύδι είναι ένα από τα απαραίτητα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας. Προσθέτει και ενισχύει αναμφισβήτητα τη γεύση σε κάθε πιάτο. Ωμό, έχει έντονη οσμή και γεύση αλλά όταν μαγειρεύεται, οι διάφορες ενώσεις του θείου αντιδρούν η μια με την άλλη και παράγουν διάφορες νέες νόστιμες γεύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι φαίνεται σχεδόν αδύνατο να κόψουμε ένα κρεμμύδι χωρίς να κλάψουμε.

Στο κρεμμύδι περιέχονται κάποιες θειούχες ενώσεις και όταν το κόβουμε, οι ενώσεις αυτές απελευθερώνονται στον αέρα με αποτέλεσμα όταν φτάνουν στα μάτια μας να δημιουργούν ένα ήπιο οξύ. Το θειικό οξύ καίει, διεγείροντας τα μάτια μας να απελευθερώσουν περισσότερα δάκρυα για να ξεπλύνουν τον ενοχλητικό «εισβολέα» που τους προκαλεί τον ερεθισμό.

Κι όμως, μπορείς να γλιτώσεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τους πιο ευφάνταστους και εύκολους τρόπους.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακρεμμύδικλάμα