Lifestyle|28.02.2019 20:58

Leaving Neverland: Ο σοκαριστικός τρόπος που ο Μάικλ Τζάκσον προσέγγιζε τα θύματά του (vid)

Newsroom

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, επικρίσεων, αλλά και πιο μετριοπαθών σχολίων έχει προκαλέσει το τετράωρο ντοκιμαντέρ των Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον, «Leaving Neverland». Οι δύο άνδρες που κατηγορούν τον Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά, περιέγραψαν στην εκπομπή «This Morning», του CBS πώς ο τραγουδιστής τους έκανε να αισθάνονται ξεχωριστοί, λέγοντάς στον καθένα ότι ήταν «το πρώτο αγόρι» που είχε επιλέξει για να «μοιραστεί το κρεβάτι του».

«Το συναίσθημα που σου μετέδιδε ήταν το εξής: Από όλα τα παιδιά του κόσμου, εγώ έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ. Ο Μάικλ έχει επιλέξει εμένα. Επίσης, μου είχε πει ότι δεν είχε ξανακάνει τέτοια πράγματα με κανένα άλλο αγόρι. Αυτό ενίσχυε ακόμα περισσότερο το προαναφερόμενο συναίσθημα. Σκεφτόσουν, ο Μάικλ με επέλεξε και με αγαπάει», δήλωσε ο 36χρονος πλέον, Γουέιντ Ρόμπσον. 

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Τζάκσον φέρεται να τους μάθαινε τον αυνανισμό και το στοματικό σεξ, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με πανάκριβα κοσμήματα, ενώ ταυτόχρονα μάθαινε στα παιδιά να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα. Επίσης, όπως καταγγέλλεται στο ντοκιμαντέρ, ο ίδιος σκηνοθετούσε ψεύτικους γάμους και έδιωχνε τα παιδιά όταν μεγάλωναν για να τα «αντικαταστήσει» με άλλα νεότερα. 

Ο Σέιφτσακ ισχυρίστηκε όσα και ο Ρόμπσον, ωστόσο διευκρίνισε πως την εποχή της συστηματικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή δεν ένιωθε φόβο. «Όλα γινόντουσαν στο πλαίσιο μιας τρυφερής σχέσης αγάπης, έτσι δεν υπήρχαν "καμπανάκια". Όταν είσαι παιδί δεν καταλαβαίνεις καν τι σημαίνουν όλα αυτά. Δεν κάνεις ερωτήσεις για όσα σου συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια του Τζάκσον κι ο οργανισμός που διαχειρίζεται την περιουσία του, αρνούνται κατηγορηματικά τις καταγγελίες των δύο ανδρών, που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland». Η ταινία θα προβληθεί στις 3 και 4 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ντοκιμαντέρπαιδόφιλοςΜάικλ Τζάκσον