Lifestyle|24.05.2023 21:00

Amy Dowden: Με επιθετικό καρκίνο του μαστού η διάσημη χορεύτρια

Newsroom

Σε ηλικία μόλις 32 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η πρωταγωνίστρια του ριάλιτι «Strictly Come Dancing», Έιμι Ντάουντεν. «Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και αυτό είναι ένα ακόμα εμπόδιο» δήλωσε στο HELLO!. «Αλλά αν είμαι θετική και δυνατή, έχω πραγματικά πολλές πιθανότητες να επιστρέψω στην πίστα όσο το δυνατόν συντομότερα».

Με το θάρρος να μοιραστεί τα προσωπικά της νέα, τα οποία πήρε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η χορεύτρια που γεννήθηκε στην Ουαλία ελπίζει να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. «Όπως έχω κάνει με τη νόσο του Crohn, το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και εδώ» περιγράφει η ίδια, η οποία έχει κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Strictly Amy: Crohn's and Me», στο BBC που αφηγείται τη χρόνια μάχη της με τη νόσο του Crohn. «Αν καταφέρω να μετατρέψω αυτό το αρνητικό σε θετικό, θα με βοηθήσει να το ξεπεράσω».

 

«Δεν είχα σκεφτεί ότι ήταν δυνατόν να πάθω καρκίνο στην ηλικία μου»

Ήταν Απρίλιος, όταν η Έιμι ανακάλυψε για πρώτη φορά ένα εξόγκωμα στο δεξί της στήθος. Συγκεκριμένα, μία μέρα πριν ταξιδέψει με τον σύζυγό της, Μπεν, για το γαμήλιο ταξίδι τους στις Μαλδίβες. «Έκανα ντους και ένιωσα αυτό το σκληρό εξόγκωμα στο δεξί μου στήθος» θυμάται. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, το έλεγχα συνέχεια. Σκέφτηκα: "Εντάξει, μπορεί να σχετίζεται με την περίοδό μου ή με τόσα άλλα πράγματα". Αποφάσισα ότι θα το παρακολουθούσα για μερικές εβδομάδες.

Στις διακοπές, απλώνοντας καθημερινά λοσιόν σώματος, το παρατήρησα. Προσπάθησα να το ελέγχω λιγότερο επειδή με ανησύχησε, και δεν ήθελα να επιδεινώσω τη νόσο του Crohn. Μετά, όταν επιστρέψαμε σπίτι, πήγα να κάνω μια παράσταση χορού με τον Μπεν και ένιωσα το εξόγκωμα πολύ μεγαλύτερο. Ήξερα πλέον ότι χρειαζόμουν να πάω στον γιατρό». 

 

Η Έιμι πήρε τηλέφωνο τον παθολόγο της και πήγε αμέσως. «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα εκείνη τη μέρα. Πήγα μόνη μου και δεν είπα σε κανέναν τίποτα αλλά όταν ήμουν εκεί, η νοσοκόμα μου εξήγησε ότι "πρέπει να έχεις κάποιον εδώ" και εκεί το έμαθε ο Μπεν». Και συνεχίζει: «Μου είπαν ότι φαίνεται πολύ ύποπτο και να ετοιμαστώ για το χειρότερο, ήλπιζα στο καλύτερο. Έκαναν τη βιοψία και μετά περιμέναμε». 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Έιμι ενημερώθηκε ότι είχε καρκίνο του μαστού 3ου βαθμού. «Το μόνο που ήθελα να μάθω αφού μου είπαν τα νέα, ήταν: "Εντάξει, ποιο είναι το σχέδιο; Πόσο καιρό μέχρι να επιστρέψω στην πίστα;"» θυμάται. «Ο γιατρός μου μού εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις βαθμοί και ο τρίτος είναι ο πιο επιθετικός, αλλά αισθάνονται ότι βρήκαν τον δικό μου νωρίς και να μην ανησυχώ πολύ, γιατί ο 3ος βαθμός θα ήταν αναμενόμενος σε κάποια της ηλικίας μου» εξήγησε στο περιοδικό.

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος, σύμφωνα με τη Mirror, είχε «χτυπήσει» και στο παρελθόν το σπίτι της Έιμι, καθώς η μητέρα της είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού όταν εκείνη ήταν μικρή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαρκίνος του μαστούκαρκίνοςχορεύτρια