Lifestyle|23.07.2023 13:48

Matt Healy: Ο πρώην της Taylor Swift αντάλλαξε ένα καυτό φιλί με τον μπασίστα του και έπεσε απαγορευτικό στο συγκρότημα

Newsroom

Οι 1975 δεν θα ξαναπαίξουν σύντομα στην Κουάλα Λουμπούρ και αυτό δεν τους πειράζει. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, στο μουσικό φεστιβάλ Good Vibes Festival, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας, Matty Healy, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους αντι-ομοφυλοφιλικούς νόμους της Μαλαισίας

«Δεν βλέπω το νόημα του να προσκαλείς τους The 1975 σε μια χώρα και μετά να μας λες με ποιον μπορούμε να κάνουμε σεξ. Έκανα ένα λάθος. Όταν κλείναμε συναυλίες, δεν το εξέταζα αυτό» είπε ο 34χρονος το κοινό. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Μαλαισία και τιμωρείται με φυλάκιση.

«Δυστυχώς δεν θα ακούσετε πολλά ανεβαστικά τραγούδια, επειδή είμαι έξαλλος και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς, επειδή δεν είστε αντιπροσωπευτικοί της κυβέρνησής σας, επειδή είστε νέοι άνθρωποι, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είστε γκέι και προοδευτικοί και κουλ» συμπλήρωσε.

Η διαμαρτυρία επί σκηνής δεν ήταν η πρώτη για τον πρώην σύντροφο της Taylor Swift, ο οποίος φίλησε έναν άνδρα θαυμαστή σε συναυλία του 2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν επίσης σκληρούς νόμους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Έχω πάει σε μια χώρα όπου είναι γαμημ@νο γελοίο να λες στους ανθρώπους τι μπορούν να κάνουν με αυτό [δείχνει τον καβάλο] και αυτό [δείχνει το στόμα]. Και αν θέλετε να με καλέσετε εδώ για να κάνω ένα σόου, μπορείτε να πάτε στο διάολο. Θα πάρω τα λεφτά σας, μπορείτε να με απαγορεύσετε, αλλά το έχω ξανακάνει αυτό και δεν αισθάνομαι καλά. Και είμαι τσακισμένος» κατέληξε.

 

Ο μπασίστας Ross MacDonald, στη συνέχεια πλησίασε τον Healy και του έδωσε ένα καυτό φιλί, ενώ έπαιζαν το κομμάτι «I Like America & America Likes Me». Τελείωσαν το τραγούδι και έπαιξαν άλλο ένα πριν ο Healy ανακοινώσει ότι το συγκρότημα έπρεπε να φύγει καθώς «μόλις τους απαγόρευσαν την είσοδο στην Κουάλα Λουμπούρ».

«Αμεση ακύρωση» του τριήμερου φεστιβάλ

Οι διοργανωτές του Good Vibes Festival ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «λυπούνται που οι The 1975 έπρεπε να διακοπούν λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της χώρας». Την επόμενη μέρα, ανακοινώθηκε ότι το υπόλοιπο φεστιβάλ ακυρώνεται «μετά την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά και τα σχόλια που έκανε ο βρετανός καλλιτέχνης Matty Healy». 

Ο τραγουδιστής, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Δεν είναι εύκολο ν' αντισταθείς στον Ross και να μην τον φιλήσεις. Δεν νομίζω ότι θα μας επιτραπεί να επιστρέψουμε λόγω της "συμπεριφοράς" μου, αλλά να ξέρετε ότι σας αγαπώ και δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία».

Παράλληλα, μια πηγή κοντά στους The 1975 δήλωσε στο People: «Ο Matty έχει ένα μακρόχρονο ιστορικό υπεράσπισης της LGBTQ+ κοινότητας και το συγκρότημα ήθελε να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων». Ο Healy δήλωσε αργότερα στους Times ότι κόντεψε να τον συλλάβουν. «Μου είχαν δώσει μια λίστα με πράγματα που απαγορευόταν να κάνω και είπαν ότι δεν μπορούσα να κάνω "γκέι προπαγάνδα"» δήλωσε.

«Μόλις η σημαία υπερηφάνειας εμφανίστηκε στη σκηνή, όλοι οι άντρες της ασφάλειας έτρεξαν, προσπαθώντας να μας τραβήξουν από αυτήν» πρόσθεσε ο Healy. «Θα με συλλάμβαναν» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι θα παραδιδόταν στην αστυνομία. Ο Healy αποκάλυψε στη συνέχεια ότι το συγκρότημα κατάφερε να φύγει από τη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτή τη στιγμή, οι 1975 βρίσκονται σε περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ, «Being Funny in a Foreign Language», και θα επιστρέψουν στη Βόρεια Αμερική για το δεύτερο σκέλος της περιοδείας τους το φθινόπωρο.

Μαλαισίαειδήσεις τώρασυγκρότημαlgbtqφεστιβάλΛΟΑΤΚΙ