Lifestyle|12.08.2023 21:21

«Στην φαντασία μου κάνω καθημερινά έρωτα με άνδρες»: Η επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα σε ερωμένη του το μακρινό 1982

Newsroom

Μία επιστολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έφερε στο «φως» η New York Post.

Το γράμμα, σύμφωνα με τον ιστορικό David Garrow, απευθύνεται σε πρώην κοπέλα του Ομπάμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, στην επιστολή που γράφτηκε το 1982, μιλάει στο κορίτσι του, Alex McNear, για την «ανδρόγυνη» διάσταση του μυαλού του, στο πλαίσιο της οποίας, μπορεί να «κάνει έρωτα με άνδρες καθημερινά».

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούνιο ο ιστορικός, που έχει γράψει την εκτενή βιογραφία (1.472 σελίδων) του πρώην προέδρου, με τίτλο «Rising Star: The Making of Barack Obama», σε πολλές περιπτώσεις ο Μπαράκ Ομπάμα έτρεφε φαντασιώσεις για προσωπικές συναντήσεις με άνδρες.

«Σε μεγάλο βαθμό το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο»

«Σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πιστεύω ότι αυτή είναι μια προσπάθεια απομάκρυνσης από το παρόν, μια άρνηση ίσως να διαιωνιστεί η ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπετε, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά στη φαντασία μου», έγραφε ο 21χρονος φοιτητής του Occidental College στο Λος Άντζελες, Μπαράκ Ομπάμα, στην Alex McNear τον Νοέμβριο του 1982.

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό και ελπίζω να μπορέσω να σκεφτώ με όρους ”ανθρώπινους” και όχι ως ”γυναίκες σε αντίθεση με άνδρες”. Αλλά, επιστρέφοντας στο σώμα μου, βλέπω ότι με έχουν κάνει άνδρα και σωματικά στη ζωή, επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το ενδεχόμενο», σημείωνε.

Η πρώην σύντροφος από το μακρινό παρελθόν του πολιτικού διέθεσε την επιστολή στα μέσα. Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός την συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, «Rising Star». Επί του παρόντος, η επιστολή ανήκει στο Πανεπιστήμιο Emory το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή την απομάκρυνσή της από τις εγκαταστάσεις του. Ο φίλος του ιστορικού Garrow, Harvey Klehr, ωστόσο, αντέγραψε τις παραγράφους της με το χέρι και τις έστειλε στον συγγραφέα.

Μάλιστα, ο Klehr παρείχε την επιστολή και στη New York Post ενώ εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. «Είμαι ιστορικός, όχι ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι η (συντριπτική;) πλειοψηφία των ανθρώπων έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις!», σχολίασε ο ιστορικός David Garrow, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στις νεανικές σκέψεις του Ομπάμα.

Μπαράκ ΟμπάμαάνδρεςNew York Postεπιστολήειδήσεις τώρα