Lifestyle | 20.03.2019 15:04

MasterChef 3: Αποχώρησε ο «Εν κουλί αυτό;» (vid)

Newsroom

Στο επεισόδιο του MasterChef της Τρίτης (19/3) είχαμε άλλη μια αποχώρηση. Στη δοκιμασία αποχώρησης συμμετείχαν η Ιωάννα, η Σπυριδούλα, η Ασημίνα και ο Χαράλαμπος, που έβαλαν τα δυνατά τους για να κρατήσουν την πολυπόθητη ποδιά και να επιστρέψουν στο σπίτι του MasterChef.

Οι τέσσερις παίκτες έπρεπε να φτιάξουν ένα Brownie πικρής σοκολάτας, με κρεμέ από passion fruit, καραμελωμένο ανανά σε παλαιωμένο ρούμι, τυρί και crumble δενδρολίβανου. Οι παίκτες δυσκολεύτηκαν με τις παρασκευές, κάποιες από τις οποίες ήταν σε διαφορετικές θερμοκρασίες και έπρεπε να γίνουν με προσεκτικό σχεδιασμό. και αλληλουχία. Αυτός όμως που τελικά δεν τα κατάφερε ήταν ο Χαράλαμπος, ο οποίος δεν πέτυχε καθόλου τη σύνθεση του πιάτου δεν μπόρεσε να παραμείνει στο reality μαγειρικής.

Ο Κύπριος παίκτης ήταν στην ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά και έγινε viral μέσα από τον «καβγά» του με τον Χαράλαμπο και τη φράση «Εν κουλί αυτό;». Αφού χαιρέτησε όλους τους κριτές, ο Χαράλαμπος άφησε την ποδιά του MasterChef και αποχώρησε.

Τι είναι το «κουλί»;

Η coulis (προφέρεται κουλί) είναι ένας αραιός πουρές φρούτων ή λαχανικών, που χρησιμοποιείται ως σάλτσα. Η ονομασία της προέρχεται από την αρχαία γαλλική λέξη couleisπου με την σειρά της προέκυψε από το λατινικό colatus, παθητική μετοχή του colare που σημαίνει στραγγίζω. Η κουλί των λαχανικών συνήθως συνοδεύει κρεατικά, ενώ η κουλί των φρούτων γαρνίρει γλυκά επιδόρπια

Τoν καβγά Χαράλαμπου - Παντελή με τη χαρακτηριστική φράση «Εν κουλί αυτό;» σατίρισαν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης σε βιντεάκι που ανέβασαν στο Instagram.

 

Ο Χαράλαμπος άφησε, όπως συνηθίζεται, ένα γράμμα στους συμπαίκτες του μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι. Σε αυτό δεν ξέχασε φυσικά τον Παντελή, στον οποίο απολογήθηκε με χιούμορ για τη συμπεριφορά του στον καβγά τους. «Παντέλο είσαι δύναμη. Πάντελο είσαι τρέλα. Λεβέντη μου ό,τι έγινε-έγινε. Δεν σου κρατώ κακία και ούτε θέλω να έχουμε έχθρες μεταξύ μας. Η κόντρα συνεχίζεται και εκτός» έγραψε στο γράμμα του ο Χαράλαμπος.

αποχώρησηMasterChefMasterChef 2019Σωτήρης Κοντιζάς