Lifestyle | 29.10.2023 10:48

Θα μπορούσε να είναι πιο εμβληματικός; Οι πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»

Αφροδίτη Γκόγκογλου

Ως Τσάντλερ Μπινγκ, ο Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) έφερε στα «Φιλαράκια» τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ, νεύρωσης και αυτοσαρκασμού, πέραν της εξαιρετικής χημείας που αναπτύχθηκε μεταξύ και των έξι πρωταγωνιστών της iconic σειράς. Ο Τσάντλερ, ταλαιπωρήθηκε από δουλειές, σχέσεις και τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, ωστόσο, η ιστορία του είχε happy end στο πλευρό της Μόνικα και των δίδυμων μωρών τους.

Στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», ο Πέρι έγραφε ότι, η εκφορά του λόγου του, στην πραγματική του ζωή, επηρέασε κατά πολύ τον ρόλο του. «Διάβαζα τις λέξεις με τρόπο απροσδόκητο, τονίζοντάς τις όπως κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί. Δεν ήταν ότι μπορούσα να υποδυθώ τον Τσάντλερ. Ήμουν ο Τσάντλερ».

Η είδηση του θανάτου του, τα ξημερώματα της Κυριακής (29/10) γέμισε θλίψη τους εκατομμύρια θαυμαστές της σειράς αφού, το κοινό, δεν αποχαιρετά τον Μάθιου Πέρι αλλά τον Τσάντλερ Μπινγκ, ένα κομμάτι των παιδικών και εφηβικών του χρόνων. Το ethnos.gr θυμάται τον κωμικό μέσα από μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές του στα «Φιλαράκια»

4η σεζόν, επεισόδιο 12: «The One with the Embryos»

Ένα παιχνίδι γνώσεων που ξεφεύγει εκτός ορίων -με αφορμή τα κατοικίδια πτηνά των Τζόι και Τσάντλερ- καταλήγει στο ότι, κανείς από την παρέα των Friends δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει ο Τσάντλερ.

2η σεζόν, επεισόδιο 13: «The One After the Superbowl: Part 2»

Κάθε επεισόδιο των Friends μετά το Super Bowl υπήρξε ξεχωριστό. Η δεύτερη σεζόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με το guest της Τζούλια Ρόμπερτς (που, στην πραγματικότητα, εκείνη την περίοδο έβγαινε με τον Πέρι), η οποία υποδύθηκε την Σούζι Μος, παλιά συμμαθήτρια του Τσάντλερ που, ουσιαστικά, τον άφησε γυμνό στην τουαλέτα ενός εστιατορίου, προκειμένου να τον εκδικηθεί για κάποιους ντροπιαστικούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, που είχαν από το δημοτικό.

6η σεζόν, επεισόδιο 24: «The One with the Proposal»

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για μία από τις πιο συγκινητικές τηλεοπτικές προτάσεις γάμου που έγιναν ποτέ.

5η σεζόν, Επεισόδιο 14: «The One Where Everybody Finds Out»

Ένας – ένας η παρέα των Friends καταλαβαίνει ότι, η Μόνικα και ο Τσάντλερ είναι ζευγάρι. Τα δύο επεισόδια κατά την οποία εκτυλίσσεται η ιστορία είναι απολαυστικά.

4η σεζόν, Επεισόδιο 15: «The One with All the Rugby»

Ο Τσάντλερ ξοδεύει πάνω από 2.000 δολάρια για ένα αεροπορικό εισιτήριο για Υεμένη, μόνο και μόνο για να ξεφύγει από την Τζάνις στο αεροδρόμιο.

Φιλαράκιαειδήσεις τώραθάνατοςΜάθιου Πέρι