Lifestyle | 07.12.2023 18:16

Peaky Blinders: Πέθανε ο ηθοποιός Benjamin Zephaniah - Υποδυόταν τον Jeremiah

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο Benjamin Zephaniah, ποιητής και ηθοποιός, που έγινε διάσημος ως Jeremiah των Peaky Blinders. Ο Zephaniah, έδωσε μία σύντομη αλλά σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού γέμισε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ήταν 65 ετών και, μόλις 8 εβδομάδες πριν, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τη DailyMail.

Ο Benjamin Zephaniah, γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1958 στο Μπέρμιγχαμ. Ήταν γιος ενός ταχυδρόμου και μιας νοσοκόμας από τη Τζαμάικα. Σε νεαρή ηλικία διαγνώστηκε με δυσλεξία. Σε ηλικία 13 ετών εγκατέλειψε στο σχολείο χωρίς να μπορεί να διαβάσει ή να γράψει. Λόγω της ταραχώδους νεανικής του ζωής οδηγήθηκε σε αναμορφωτήριο και, στη συνέχεια, στη φυλακή. Το 2018, ο ίδιος δήλωνσε στον Observer ότι, αισθανόταν σαν «Ρομπέν των Δασών» που «αναδιένειμε τον πλούτο», όταν συμμετείχε σε μία συμμορία. Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε ότι είχαν «συχνά προβλήματα» με τους αστυνομικούς.

 

Όμως, σύντομα η αναγνώρισή του στη show business ήρθε, αφού εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως το «EastEnders» και, φυσικά, το «Peaky Blinders», όπου υποδύθηκε τον ιερέα Jeremiah Jesus.

 

«Όμορφο ανθρώπινο ον» - Το «αντίο» των συμπρωταγωνιστών του

Ως ένα «όμορφο ανθρώπινο ον» περιέγραψε τον Zephaniah ο πρωταγωνιστής των Peaky Blinders, Cillian Murphy. «Ο Benjamin ήταν ένας πραγματικά χαρισματικός και όμορφος άνθρωπος – ένας ποιητής, συγγραφέας, μουσικός και ακτιβιστής. Ένας Peaky Blinder. Λυπάμαι πολύ για τα νέα αυτά. RIP», έγραψε, θέλοντας να πει το δικό του «αντίο» στον φίλο του.

Και οι Peaky Blinders, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Instagram αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό. «Είμαστε τόσο συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του φίλου μας Benjamin Zephaniah. Ήταν ένα πολύ αγαπητό, καθοριστικό και επιδραστικό μέλος της οικογένειας των ‘Peaky Blinders’ από την αρχή, καθώς και της δημιουργικής κοινότητας στο σύνολό της. Η αγάπη και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του», έγραψαν στην ανάρτηση.

 

Ο Benjamin Zephaniah υπήρξε και ποιητής, που έγινε γνωστός για τα συγγράμματά του σχετικά με τη φυλετική αδικία αλλά και τα όσα ακολούθησαν την Βρετανική Αυτοκρατορία. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως ο αγαπημένος ποιητής του Νέλσον Μαντέλα ενώ κατονομάστηκε και ο «λαοφιλέστατος της Βρετανίας».  Σύμφωνα με τους Times υπήρξε ένας από τους 50 σπουδαιότερους μεταπολεμικούς συγγραφείς. Ο ίδιος, ωστόσο, το 2003 δεν δίστασε να απορρίψει το βραβείο OBE για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία σημειώνοντας ότι, η αποδοχή του θα τον καθιστούσε υποκριτή καθώς δήλωνε «περήφανα αντι-αυτοκρατορικός».

 

θάνατοςκαρκίνοςηθοποιόςPeaky Blindersειδήσεις τώρα