Lifestyle|09.03.2024 11:46

Αννα Μαρία Βέλλη: Η ανάρτηση στο TikTok για την κακοποίησή της, οι επίμονες κάμερες και η αντικατάσταση του Αρη Μακρή σε παράσταση

Newsroom

H υπόθεση κακοποίησής της Αννας Μαρίας Βέλλη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο και τα σχόλια στο Διαδίκτυο έχουν πάρει «φωτιά» ότι πρόκειται για τον τραγουδιστή, Αρη Μακρή. Συγκεκριμένα, η Αννα Μαρία Βέλλη σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ρωτήθηκε αν ισχύει η φήμη ότι ο άνδρας που την είχε κακοποιήσει, κάνει παρέα με γνωστή Youtuber και πρώην φίλη της. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ισχύει και πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι μιλάει για τον πρώην σύντροφό της, Αρη Μακρή.

Με ανάρτηση που έκανε στα social media, ο Αρης Μακρής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εκείνος για τον οποίο αναφέρεται η Αννα Μαρία Βέλλη και πως όλα αυτά που γράφονται για εκείνον έχουν σκοπιμότητα τα views. «Τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος έχει συνδέσει το όνομά μου με μία δυσάρεστη είδηση επειδή κάποιος, σκόπιμα ή μη, άφησε να εννοηθεί πως έχω συμπεριφερθεί με κακοποιητική συμπεριφορά. Αυτό έχει ως συνέπεια να δέχομαι υβριστικά μηνύματα από κόσμο που πιστεύει ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθής, να έχω πρόβλημα στη δουλειά μου, να βαραίνω για κάτι που δεν θα τολμούσα ποτέ να σκεφτώ, πόσω μάλλον να κάνω. Χρόνια τώρα αρνιόμουν να πάρω θέση γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια σε καμία φήμη που αρχικά δεν κατονόμαζε, άρα και δεν με κατηγορούσε άμεσα και που τελικά δεν με άγγιζε αφού δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Για να είμαι ξεκάθαρος ακόμα και σήμερα δεν είμαι σίγουρος αν η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά εμένα, Παρόλα αυτά, τα απόνερα αυτής, δυστυχώς έφτασαν ως εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν χωρίς να μπορώ πλέον να μείνω αμέτοχος. Σε κάθε περίπτωση, επικροτώ, θαυμάζω και στηρίζω την κίνηση οποιουδήποτε ανθρώπου να βρει το θάρρος και να μιλήσει όποτε κι αν έχει δεχθεί κακοποίηση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η απορία μου είναι: γιατί μένει απλά εκεί επναφέροντας ξανά και ξανά το θέμα αυτό Γιατί δεν λέει το όνομα του κακοποιητή; Γιατί δεν κινείται νομικά ώστε να επέλθει δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα; Γιατί συνεχίζει να έχει παντού υλικό με τον φερόμενο σαν κακοποιητή;

Ολα αυτά μοιάζουν μυστήρια στο μυαλό μου και μας ωθούν στη σκέψη ότι οι λόγοι αυτής της φήμης είναι εκδικητικοί και ο λόγος που οι προηγούμενες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες είναι γιατί η κατηγορία αυτή είναι ανυπόστατη. Υπάρχει και άλλος λόγος; Τα πολυπόθητα views και likes και η ακόμα πιο ποθητή συμπάθεια του κοινού του κόσμου; Δεν θα μπω στη διαδικασία να βρω τους λόγους, ούτε θέλω κιόλας, καθώς αρνούμαι να πιστέψω ότι κάποιος θα εκμεταλλευόταν ένα ολόκληρο κίνημα προς όφελός του. Το μόνο που θέλω είναι ν' αποσυνδεθεί τ' όνομά μου απ' αυτό, να εξετάζουμε όσα ακούμε γιατί δυστυχώς ιερές και σημαντικές αξίες χάνονται και οι φωνές που πρέπει πραγματικά να ακουστούν αποδυναμώνονται. Αξίες που δεν πρέπει, θεωρώ, να τις φέρνουμε στα μέτρα τα δικά μας αλλά να ανεβαίνουμε εμείς με κόπο και αλήθεια στα δικά τους» έγραψε.

Γιατί απάντησε στις φήμες

Δημοσιογράφος της εκπομπής «Super Κατερίνα» επικοινώνησε με άνθρωπο από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, ο οποίος αποκάλυψε γιατί ο Αρης Μακρής αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Η ανάρτηση του Άρη είχε ως μόνο σκοπό να διατυπώσει τη θέση του, να καταγράψει την άποψή του. Το να το κάνει αυτό δημόσια ήταν δυστυχώς η μόνη επιλογή που του είχε μείνει. Για κανέναν λόγο δεν θέλει να διογκωθεί οτιδήποτε, απλά για να γίνει, αν δεν οδηγεί σε λύση. Ο λόγος της ανάρτησης είναι ψυχολογικός και πηγάζει από την ανάγκη να βγει η αλήθεια του. Κανένας άλλος δεν μπορεί να εκφέρει προσωπική άποψη για ένα τέτοιο ζήτημα. Ότι λέγεται πρέπει να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τρίτους. Όσα λέγονται τον έχουν δυσκολέψει και τον έχουν επιβαρύνει. Πρέπει κάπως να λήξει αυτό που συμβαίνει και μάλιστα με τον σωστό τρόπο. Και ο τρόπος είναι η ψύχραιμη διαχείριση. Δεν πρέπει να χαθεί το δίκιο» είπε στενός φίλος του καλλιτέχνη.

Σκέψεις αντικατάστασής του

Όλο αυτό φαίνεται πως έχει επηρεάσει επαγγελματικά τον Αρη Μακρή, ο οποίος επρόκειτο να κάνει σε λίγες ημέρες πρεμιέρα στη θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια» στο Πειραιώς 131. Η πρεμιέρα της συγκεκριμένης παράστασης, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή 10 Μαρτίου, αναβλήθηκε, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο αντικατάστασής του ηθοποιού.

Ο ίδιος δεν πήγε, μάλιστα, σε προγραμματισμένη του πρόβα, ενώ η Γιούλη Ηλιοπούλου, η οποία υπογράφει τη θεατρική μεταφορά του έργου καθώς και τη σκηνοθεσία, μίλησε στο «Πρωινό», υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως για το θέμα, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα αντικατάστασής του. «Δεν γνώριζα τίποτα για την ανάρτηση του Αρη Μακρή. Εχω κάνει μια πρώτη συζήτηση, θα δούμε στην πορεία. Αναβάλλεται η πρεμιέρα και θ' αποφασίσουμε στην πορεία αν θα συνεχιστεί η συνεργασία ή όχι» είπε.

Μπέττυ Μαγγίρα: «Εμεινα άφωνη όταν διάβασα την ανάρτησή του»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση σχολιάστηκε από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές. «Εχω συνεργαστεί με τον Άρη Μακρή για δυο χρόνια στο Mamma Mia, μια πολύ ωραία συνεργασία. Διαβάζω την ανάρτησή του και μένω άφωνη, γιατί αυτή η υπόθεση είναι εδώ και τρία χρόνια. Εύλογα τα ερωτήματα και οι απορίες που θέτει στο post. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι γιατί βγαίνει και παίρνει θέση τώρα, ενώ η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει τρία χρόνια πριν. Η Άννα Μαρία Βέλλη είπε ότι δεν λέει το όνομα γιατί δεν θέλει να κάνει cancel σε κανέναν, δεν θέλει δηλαδή να ακυρώσει κάποιον άνθρωπο. Όμως, έμμεσα γίνεται αυτό. Εννοείται είμαστε πάντα με τα θύματα. Αλλά αν δεν βγεις και δημόσια να πεις ποιος είναι ή να πάρει τον δρόμο της νομικής οδού, να πας να καταγγείλεις έναν άνθρωπο… Αν ο Αρης Μακρής δεν είναι ο θύτης, βιώνει ένα cancel στη ζωή του αυτά τα τρία χρόνια» είπε η Μπέττυ Μαγγίρα.  

Παράλληλα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μέσα από την εκπομπη «Happy Day», ανέφερε: Να ξεκινήσουμε από ένα θέμα που και μένα με συγκλόνισε και αναφέρομαι σε όλη αυτή την ιστορία που έχει ξεκινήσει από την πολύ σοβαρή καταγγελία της Άννας Μαρίας Βέλλη πριν από δύο χρόνια, τότε που το #MeToo πρωτοστατούσε και ξεσκεπάστηκαν πολλοί άνθρωποι με κακοποιητικές συμπεριφορές. Η Άννα Μαρία Βέλλη από την πρώτη στιγμή που μίλησε, έθεσε τα όριά της και δεν κατονόμασε ποτέ τον κακοποιητή της. Ωστόσο, τα χρόνια αυτά κυκλοφορούσε η φήμη πως ότι αυτός είναι ο Άρης Μακρής. Στα social media και μέσα από την ελευθερία του πληκτρολογίου μπορείς να γράψεις το οτιδήποτε, πολλοί έκαναν ευθείες επιθέσεις στον Άρη Μακρή ή πολλοί δεν τον διάλεγαν σε μια δουλειά γιατί τον συνόδευε αυτή η φήμη. Αυτός πρώτη φορά, μετά από δύο χρόνια, μπήκε στη διαδικασία να πει ότι "παιδιά, δεν είμαι εγώ αυτός και δεν καταλαβαίνω γιατί κυκλοφορεί αυτή η φήμη. Νιώθω ότι εφόσον λέει ο ίδιος ότι δεν είναι αυτός, αν όντως δεν είναι αυτός, η Άννα Μαρία Βέλλη ως πρώην σύντροφός του, πρέπει να βγει δημόσια και να τον υποστηρίξει και να πει ότι όντως δεν είναι αυτός. Ας μη πει ποιος είναι αν δεν νιώθει έτοιμη, αλλά το να του "καθαρίσει" τ' όνομα, αν όντως δεν είναι αυτός, του το οφείλει... Αναμένουμε όλοι την αντίδραση της Άννας Μαρία Βέλλη για να δούμε τι θα συμβεί». 

Με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή συμφώνησε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, σχολιάζοντας το θέμα από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά. «Για πολλούς λόγους κάποιος μπορεί να μη θέλει να κάνει μία καταγγελία. Αν θα κάνει καταγγελία, αν θα πει τ' όνομα, πότε θα το πει, είναι δικαιώμά της» σχολίασε η Φαίη Σκορδά. «Βλέπεις σε ένα πλαίσιο Q&A, ν' απαντά σε αυτή την ερώτηση. Δεν μιλάει όμως για τον κακοποιητή. Κι επειδή υποννοείται μέσα από το post του Μακρή ότι κάποιος το κάνει για να επαναφέρει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, αν ήθελε θα είχε δώσει μία συνέντευξη κάπου άσχετα, στον Σταύρο Θεοδωράκη για παράδειγμα και ν' αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Έναν χρόνο δεν ξαναμίλησε για το περιστατικό. Το πώς αντέδρασε ο Άρης Μακρής το ξεχωρίζω τελείως, γιατί δεν ξέρω αν είναι αυτός, δεν μπορώ να ξέρω. Για μένα δεν είναι αυτός, για μένα όμως», σχολίασε η παρουσιάστρια, ενώ ακολούθησε ρεπορτάζ που αφορούσε την πρεμιέρα του Αρη Μακρή. 

«Θέλω να φύγετε και δεν θα έχεις κανένα πλανάκι»

Παράλληλα, δημοσιογράφος της εκπομπής, «Super Κατερίνα», βρέθηκε κοντά στην Άννα Μαρία Βέλλη, ωστόσο, η φίλη της YouTuber την απέτρεψε από το να τη ρωτήσει έστω αν θέλει να κάνει δηλώσεις ή όχι στην εκπομπή. «Είμαι φίλη της και σας ζητώ να φύγετε, σας παρακαλώ. Εγώ σας το λέω. Θα ήθελα να φύγετε. Όχι, δεν θέλω να τη ρωτήσετε τίποτα και να μην έρθει το μικρόφωνο κοντά. Γνωρίζετε ότι μία κοπέλα έχει περάσει κάποιες δυσκολίες και η κολλητή έρχεται και σας εκφράζει ότι επιθυμεί για την ασφάλεια της φίλης της και επειδή την ξέρει, να φύγετε. Δεν θα το συζητήσω. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να μιλήσει μόνο εκείνη, άντε και ένα κοντινό της άτομο, όπως εγώ που σας λέει να φύγετε. Θέλω να φύγετε και δεν θα έχεις κανένα πλανάκι» είπε κι έβαλε τη μηχανή της μπροστά στην κάμερα για να εμποδίσει τον τηλεοπτικό φακό να καταγράψει τη φυγή της Άννας Μαρίας Βέλλη.

κακοποίησηMeTooΆρης Μακρήςειδήσεις τώραΆννα Μαρία ΒέλληTikTok