Lifestyle|22.06.2020 16:28

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Η Βασιλική Σταθοπούλου μιλά για την κατάσταση στην Ελλάδα

Newsroom

Η κτηνίατρος – γαστρεντερολόγος Βασιλική Σταθοπούλου μιλά στο People την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τα αδέσποτα ζώα, τον τρόπο που ενεργούν οι κρατικοί φορείς, τις υποδομές που έχουν οι δήμοι ώστε να μειώσουν τα κρούσματα αλλά και το δικαίωμα ζωής των τετράποδων φίλων μας.

Η κα Σταθοπούλου απασχόλησε ιδιαιτέρως τα Μέσα με την ενεργό της δράση στην τραγωδία στο Μάτι. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην καμένη γη και προσπάθησε να σώσει τόσο τα αδέσποτα όσο και τα εγκλωβισμένα ζώα καθώς και να μεταφέρει τις γνώσεις της στους εθελοντές για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πυρόπληκτα ζώα.

Στις 22 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε στη Σαντορίνη μετά από αίτημα των τοπικών αρχών και με τη συνεργασία των κτηνιάτρων από διάφορες περιοχές, πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτους σκύλους που βρίσκονταν σε απρόσιτες περιοχές και δεν είχαν εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία.

Η δράση διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία των ζώων Protect Animals Greece σε συνεργασία με το Δήμο και τους κτηνιάτρους στη Σαντορίνη. Το ταξίδι και η εμπειρία ήταν συναρπαστική και αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχουν συντονισμένες ομάδες με κοινή βλέψη και όραμα, το αποτέλεσμα δικαιώνει τους πάντες.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ΖώωνΒασιλική Σταθοπούλου