Lifestyle|31.05.2024 17:39

Φεστιβάλ Καννών: Μήνυση από το μοντέλο Sawa Pontyjska για σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη από υπάλληλο

Newsroom

Αγωγή εναντίον των υπευθύνων του Φεστιβάλ Καννών κατέθεσε το μοντέλο με καταγωγή από την Ουκρανία, Sawa Pontyjska, το οποίο ισχυρίζεται ότι μια φρουρός ασφαλείας του φεστιβάλ την «συγκράτησε βάναυσα» καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί και προσπαθούσε να εισέλθει στην αίθουσα.

Σε συνέντευξή της στο BBC News, η Pontyjska - η οποία βρισκόταν στο φεστιβάλ ως παρουσιάστρια του Fashion TV - δήλωσε ότι κατέθεσε νομική αγωγή κατά των διοργανωτών των Καννών για τη φερόμενη επίθεση στην πρεμιέρα του «Marcello Mio».

Η Pontyjska ισχυρίστηκε ότι η φρουρός ασφαλείας, η οποία είχε επίσης συμπλοκές με την Κέλι Ρόουλαντ και τη Μασιέλ Ταβέρας, την άρπαξε σφιχτά στην αγκαλιά της στην κορυφή της σκάλας του Palais des Festivals.

 

Viral στο TikTok τα πλάνα της αντιπαράθεσης

«Προσπαθούσα να ξεφύγω από την αγκαλιά της. Κατέβηκα κάτω και άρχισα να τρέχω στις σκάλες γιατί ήταν ο δρόμος της επιστροφής [προς τα έξω]», δήλωσε στο πρακτορείο και πρόσθεσε: «Προσπαθούσε να με σπρώξει μέσα [στο πλάι], ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάνει μαζί μου. Στη συνέχεια με πέταξε έξω από την πίσω πόρτα». Τα πλάνα της έντονης αντιπαράθεσης της Pontyjska με την υπάλληλο έγιναν viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές.

Στο κλιπ φαίνεται η υπάλληλος σεκιούριτι να προσπαθεί να τραβήξει το μοντέλο μέσα, ενώ την έχει αγκαλιάσει, πριν οι δυο τους ανταλλάξουν μερικές κοφτές κουβέντες στο σχεδόν άδειο κόκκινο χαλί. Στη συνέχεια, η Pontyjska σκύβει κοντά στο έδαφος για να απελευθερωθεί από την υπάλληλο, προτού συναντήσει τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων την αρπάζει από τη μέση.

 

Η Pontyjska κατηγορεί το φεστιβάλ για «σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη» και ζητά αποζημίωση πάνω από 108.000 δολάρια. Στην αγωγή της, η Pontyjska ισχυρίστηκε ότι η σωματική βία της υπαλλήλου της προκάλεσε «οξύ πόνο» και «ψυχολογικό τραύμα».

«Πάντα ονειρευόμουν να πάω στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών», δήλωσε η Pontyjska την Τετάρτη στο Instagram. «Αλλά στη συνέχεια σοκαρίστηκα με [την] αγένεια και την αδικαιολόγητη χρήση σωματικής βίας που βίωσα στο κόκκινο χαλί μαζί με άλλους διεθνείς αστέρες. [Οι Κάννες] επέτρεψαν στους φρουρούς να χρησιμοποιούν σωματική βία στους καλεσμένους του κόκκινου χαλιού».

Η υπάλληλος, ο οποία δεν έχει κατονομαστεί, έκανε τον γύρο του διαδικτύου όταν εκτυλισσόταν το φεστιβάλ επειδή έδιωξε την Κέλι Ρόουλαντ και τη Μασιέλ Ταβέρας από το κόκκινο χαλί, αλλά και επειδή αντιπαρατέθηκε με την σταρ της K-pop, Yoona.

Αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από το φεστιβάλ σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις, ένας συνάδελφος της υπαλλήλου την υπερασπίστηκε μέσω της Daily Mail. «Ήταν ταξιθέτρια που δούλευε υπό μεγάλη πίεση για να κρατήσει τον κόσμο στο χαλί σε κίνηση, ώστε να σταματήσει η συσσώρευση πλήθους», δήλωσε ο ανώνυμος συνάδελφος στο πρακτορείο και συμπλήρωσε: «Δεν υπήρχαν σπρωξίματα, ή σκουντήματα, ή τσακωμοί. Η ασφάλεια και η προστασία είναι οι προτεραιότητες, μαζί με την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται σύμφωνα με τα συμβόλαια - ακόμη και οι διασημότητες πρέπει να τηρούν τους κανόνες».

μήνυσηφεστιβάλ Καννώνειδήσεις τώραμοντέλο