Lifestyle|01.06.2024 00:30

Από τις μεγάλες χαρές που προσφέρει απλόχερα ο αθλητισμός στις talk of the town θεατρικές παραστάσεις: Τι κρατάμε και τι πετάμε από αυτή την εβδομάδα

Newsroom

Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.

Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Άγγελος Γεραιουδάκης

  • Κρατάω: Μετά  το talk of the town «Nostalgia Generation», η ομάδα Ντουθ μας προσκαλεί σ' ένα γάμο που αναδεικνύει τις χαμένες ευκαιρίες των millennials με τη μορφή μιας μαύρης κωμωδίας. Το «Farewell / Εν τόπω χλοερώ» είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο από μια αυτοσαρκαστική σειρά που εορτάζει ένα πρόωρο και ανεξήγητο πένθος, κινούμενο ανάμεσα σε τούλια, hairspray, παραδοσιακούς χορούς και φθηνή σαμπάνια. Το φουαγιέ του θεάτρου 104 αποτελεί πάλι μέρος του σκηνικού, με τους θεατές να κινούνται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Το μπαρ σερβίρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, η διάρκεια της οποίας κρατά μέχρι να ξημερώσει, ενώ όσοι προλάβουν θα βρουν και μια θέση στη ροτόντα. Μην το χάσετε γιατί θα χάσετε!
  • Πετάω: Τη νέα παράσταση «Και λέγε λέγε λέγε» της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τέχνης. Όλες οι εμμονές, οι μανιέρες και οι υπερβολές της ίδιας είναι παρούσες. Το έργο, χωρίς ιδιαίτερη υπόθεση, περιλαμβάνει αρκετά σεξιστικά μηνύματα, αδικαιολόγητη βία και ένταση, καθώς και υπερβολική βωμολοχία χωρίς προφανή λόγο. Οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν εξαιρετικά προσβλητική γλώσσα απέναντι στους θεατές, με λέξεις όπως «μ@υνιά, σκ@τοτοκο@ράδες» και άλλες χειρότερες. Την ημέρα που πήγα εγώ, ο κόσμος άρχισε να βαριέται και ν' αγανακτεί από τα πρώτα λεπτά της παράστασης, με πολλούς ν' αποχωρούν λίγη ώρα μετά. Μια από τις ελάχιστες όμορφες στιγμές του έργου ήταν όταν ακούστηκε το «ZARI» της Μαρίνας Σάττι.

Αφροδίτη Γκόγκογλου

  • Κρατάω: Χωρίς να έχω αυταπάτες ότι αυτο σημαινει απαραιτήτως κάτι ως προς την έκβαση των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, η καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς με χρήματα του Λευκού Οίκου και παραποιώντας επίσημα έγγραφα (αυτός ήταν και ο λόγος άσκησης δίωξης, όχι καθαυτός ο χρηματισμός). Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι ωραίο να ξέρεις ότι, καμία φορά, η δικαιοσύνη λειτουργεί - όπως λειτουργεί- και για τους πανίσχυρους του πλανήτη. 
  • Πετάω: Την εργαλειοποίηση της γενοκτονίας των Παλαιστινίων με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ντροπιαστικό να βλέπεις πολιτικούς αρχηγούς να φωτογραφίζονται με στημένα χαμόγελα σε προσφυγικους καταυλισμούς και ακριβώς στο σημείο που συντελείται η απόλυτη βαρβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτά γίνονται με καθαρά επικοινωνιακούς (και ιδιοτελείς) όρους σε μία προσπάθεια συσπείρωσης προοδευτικών ψηφοφόρων πριν τις Ευρωεκλογές. Ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για πολιτικούς που, μερικές εβδομάδες πριν, έβγαζαν ανακοινώσεις σαφούς στήριξης στο Ισραήλ. Ναι, μιλάω για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Βηθλεέμ.

Αδάμος Ζαχαριάδης

  • Κρατάω: Τα όσα προσφέρει απλόχερα ο αθλητισμός τις τελευταίες εβδομάδες. Πάθος, χαρές, λύπες αλλά και την υγιή  καζούρα μεταξύ φιλάθλων όλων των ομάδων για όσα ζήσαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Πετάω: Όσους αρνούνται να σταματήσουν στις διαβάσεις πεζών και κυρίως όσους κορνάρουν στο μπροστινό αυτοκίνητο που διανοήθηκε να σταματήσει για να περάσουν όσοι θέλουν να διασταυρώσουν το δρόμο.

Αναστασία Κιτσικώστα

  • Κρατάω: Τις μεγάλες και σπουδαίες νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και το αίσθημα υπερηφάνειας που αυτές έφεραν στους Έλληνες. Ξεχωρίζω επίσης τις δηλώσεις που έκανε ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης μετά την ερυθρόλευκη επιτυχία, ο οποίος δίδαξε πως δεν έχει σημασία ποια φανέλα υποστηρίζεις, όταν νικάει μια ελληνική ομάδα, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νιώθεις και εσύ περήφανος, χαίρεσαι, πανηγυρίζεις και συγκινείσαι. «Είμαι ο Γιάννης όλων των ομάδων!», είπε περήφανος και αυτό με κάνει να ελπίζω πως οι επόμενες γενιές φιλάθλων δεν θα ζουν μέσα στο μίσος, πως η οπαδική βία θα εκλείψει.
  • Πετάω: Το γεγονός πως Έλληνες φίλαθλοι αγόρασαν εισιτήρια για τον τελικό του Conference League για να στηρίξουν Φιορεντίνα αλλά και τις εικόνες βανδαλισμού στην OPAP Arena. Είχε τόση μεγάλη σημασία που ο τελικός του Ολυμπιακού έγινε στο γήπεδο της ΑΕΚ; Προσωπικά, για μένα καμία. Ας μάθουμε κάτι από τον μικρό Γιαννάκη για τον σεβασμό.

Μάγδα Μπακούση

  • Κρατάω: Το κύμα στήριξης στους εθελοντές που δέχθηκαν αναίτια και βάναυση επίθεση στην Πάρνηθα. Ο εθελοντισμός επιτέλους αναγνωρίζεται.
  • Πετάω: Τη γκρίνια ορισμένων για τη «φασαρία» μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό. Η γιορτή αυτή ήταν ο «υγιής αθλητισμός» που λείπει τόσο πολύ από αυτή τη χώρα. Οπότε, καλό θα ήταν οι… ενοχλημένοι που μόνο εκείνοι δούλευαν την επόμενη μέρα, να κρατήσουν αυτή την αντίδραση και την αγανάκτηση για το επόμενο περιστατικό οπαδικής βίας. Μπας και αλλάξει κάτι.

Γιάννης Σκόκας

  • Κρατάω: Το ξέσπασμα χαράς και τους τρελούς πανηγυρισμούς εκατομμυρίων ανθρώπων για τις ευρωπαϊκές κούπες του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ στη Super League. Μέσα σε λίγες ημέρες Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιάς πλημμύρισαν από κόσμο που διψούσε για γιορτή και γλέντι!
  • Πετάω: Το lockdown που επιβλήθηκε σε μια ολόκληρη περιοχή για να γίνει ένα ποδοσφαιρικό ματς.
Ντόναλντ ΤραμπΣτέφανος ΚασσελάκηςEuropa Conference LeagueΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΠΑΟΚSuper League