Lifestyle|04.06.2024 10:00

Πάνος Μουζουράκης: «Οταν το σύστημα στηρίζει κάτι, γίνομαι καχύποπτος»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Οσα (δε) λέμε» βρέθηκε ο Πάνος Μουζουράκης. Ταγμένος στη φωτεινή, αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ισορροπεί πάνω στις αντιθέσεις του: από το underground στο mainstream, από τις συνεργασίες με τον Σαββόπουλο μέχρι τα μουσικά ριάλιτι κι από τους βαθιά εξομολογητικούς στίχους του μέχρι την ιδιόρρυθμη σχέση που έχει με τα media.

Ο πολυτάλαντος και αντισυμβατικός τραγουδιστής μίλησε για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής, αλλά και για τη φιλοσοφία που ακολουθεί στη ζωή του. «Νομίζω ότι έχω γίνει συντηρητικός. Όταν διάβασα για το Nemo στη Eurovision. Εκεί είπα "α, προσπαθούν να…". Δεν είμαι αντίθετος στη σεξουαλική απελευθέρωση. Όταν το σύστημα στηρίζει κάτι, εγώ αρχίζω και υποψιάζομαι ότι για να γίνεται αυτό το πράγμα κάποιον συμφέρει και δεν είναι για το καλό της ανθρωπότητας, γιατί είμαι αντισυστημικός.

Όταν τα παντελόνια ήταν σκισμένα επειδή υπήρχε μία εργατική τάξη που δεν μπορούσε ν' αγοράσει δεύτερο παντελόνι και αυτό το σκισμένο παντελόνι αντιπροσώπευε κάτι, όταν η επανάσταση γίνεται μόδα, έσκισε τα παντελόνια και στα πουλούσε ακόμη πιο ακριβά. Και ξαφνικά όλοι γίνονται woke. Η μόδα ξεπερνιέται αλλά η επανάσταση πιο δύσκολα καταπνίγεται» είπε. 

«Οτιδήποτε επιθυμείς γίνεσαι σκλάβος του»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε στην εποχή που έκανε την επανάστασή του: «Όλοι δεν κάνουμε την έκρηξή μας; Αν δεν υπάρχει Αϊ Βασίλης, δηλαδή δεν υπάρχει ούτε Θεός; Άρα μου λέγατε ψέματα, εσείς που μου λέγατε να μη βάλεις το χέρι σου στην πρίζα; Αν εγώ δεν είμαι καλός μαθητής, σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι καλός δάσκαλος. Απορρίπτεις το σύστημα που προσπαθούν να σου μάθουν και φτάνεις σε αυτή την ωραία ηλικία στα 18 με 20 που λες τα έχω καταλάβει όλα. Ξέρω τα πάντα, γατάκια. Εκανα την επανάστασή μου, ακούγοντας Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, βάζοντας σκουλαρίκι και αγοράζοντας μηχανάκι κρυφά από τους γονείς μου». 

Όσο για τη σχέση του με το χρήμα, ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε: «Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου, γιατί οτιδήποτε επιθυμείς είναι σκλάβος του. Για αρκετά χρόνια μετρούσα τα κέρματα για να δω αν μου φτάνουν να αγοράσω τα βασικά».

επανάστασηειδήσεις τώρατραγουδιστήςΠάνος Μουζουράκηςχρήματα