Lifestyle|04.06.2024 13:00

Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν ευθυνόταν η διατροφή για τον καρκίνο, τρώω σαλάτες, φρούτα - Τα οικονομικά του Ποταμιού ήταν διάφανα»

Newsroom

Στην εκπομπή «Happy Day» μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και αναφέρθηκε στην πολιτική, τη δημοσιογραφική του πορεία, αλλά και τη μάχη με τον καρκίνο.

«Δεν ευθυνόταν η διατροφή για τον καρκίνο. Τρώω σαλάτες, φρούτα και δεν τρώω ποτέ τηγανητά. Τρώω λίγο κρέας, τρώω πολύ ψάρι. Δηλαδή, όλα αυτά που θα σου πει ένας διατροφολόγος να κάνεις για να είσαι καλά. Ο καρκίνος υπήρξε κι εγώ είδα ότι έκανα το σωστό, αλλά από τότε έχω μία μανία όταν βλέπω έναν φίλο που κάνει το λάθος, να επιμείνω να κάνει το σωστό. Θυμώνω και πάρα πολύ ακόμα με μάγειρες γιατί δεν μπορείς να καθοδηγείς τον άλλον σε κάτι που είναι διατροφική βόμβα για τον οργανισμό του» ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε το γεγονός ότι έδωσε αυτή τη μάχη, υπογράμμισε ότι είχε μερικές στιγμές που δεν ήταν τόσο αισιόδοξος. «Το γιατί Θεέ μου το λες για πολλές μέρες και νύχτες και δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που έχει συμβεί. Κοιτάς τον ουρανό και λες "γιατί σε εμένα; Τι έκανα εγώ, αν έφταιξα και τι άλλο έφταιξε;". Σημασία έχει ότι αν μείνεις σε αυτό, θα προσθέσεις επιβαρυντικά πράγματα για την υγεία σου. Ο τρόπος να βγεις από αρρώστιες και από τον καρκίνο, είναι να έχεις μία θετική ματιά στο μέλλον χωρίς να διακόπτεις τα ωραία πράγματα της ζωής, που μπορεί να είναι ο έρωτας, η γυμναστική, το καλό φαγητό». 

«Δεν θα έμενα να κάνω τον κομπάρσο στην πολιτική»

Για το «Ποτάμι» είπε: «Δεν μετάνιωσα που ίδρυσα το Ποτάμι. Ουτε που μπήκα στην πολιτική και ξαναβγήκα. Δεν ήμουν επαγγελματίας πολιτικός. Εκείνη την εποχή έπρεπε να εκφράσω μια κοινή λογική. Ηταν πρωτοφανές που το Ποτάμι πήρε ποσοστό 7%. Δεν θα έμενα να κάνω τον κομπάρσο στην πολιτική. Τα οικονομικά του κόμματος ήταν διάφανα. Οταν κλείσαμε το κόμμα, δώσαμε τα χρήματα στην υγεία και τα πανεπιστήμια».

Και συνέχισε: «Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα. "Σκουρδιάζουν" οι ιδέες όταν μένουν σε ένα αντικείμενο. Ανοιξα ένα εστιατόριο με κρητική κουζίνα γιατί το υποσχέθηκα στους φίλους μου». 

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε για την κόρη του: «Δεν θέλει να μιλάω για εκείνη. Την περίοδο του Ποταμιού δεν ήθελε ν' ακούει θετικά και αρνητικά σχόλια για μένα. Είναι ηθοποιός και θέλει να χαράξει τη δική της πορεία, χωρίς τις δικές μου πλάτες. Ελέγε πάντα ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και μάλιστα ν' ασχοληθεί με την κωμωδία. Είμαι πολύ ευτυχής για την Αργυρώ. Συγκινήθηκα πριν τη δω να παίζει».

ειδήσεις τώραΠοτάμικαρκίνοςΣταύρος Θεοδωράκηςδιατροφή