Lifestyle|05.06.2024 09:35

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Επρεπε να δώσω λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό μου»

Newsroom

Με την Aλκηστη Πρωτοψάλτη ανοίγει η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου, η παρουσία της οποίας επί σκηνής είναι αναμφισβήτητα μια πραγματική αποκάλυψη που πάντοτε μας προσφέρει κάτι καινούργιο.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ., η αγαπημένη ερμηνεύτρια μάς εύχεται «Καλό καλοκαίρι», μέσα από μια ξεχωριστή βραδιά με γνωστά αλλά και νέα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία της που έχουν αγγίξει την ψυχή μας. H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η εξαμελής μπάντα της θα μας παρασύρουν σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα ένταση, ευαισθησία και πάθος.

«Θα είναι η μοναδική συναυλία στην Αττική, γιατί ετοιμάζουμε κι άλλα πράγματα τον χειμώνα, οπότε είπα να με επιθυμήσει λίγο ο κόσμος. Στο ρεπερτόριο της συναυλίας θα είναι τραγούδια που έχω αγαπήσει, που έχουμε αισθανθεί πολύ ωραία συναισθηματικά. Είναι τραγούδια με ευαισθησία, με ένταση, που αγγίζουν το παρελθόν και έρχονται στο τώρα. 

Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει μια αλήθεια πάνω μου, στην οποία δεν έχει καμία διαφορά η Άλκηστις στην σκηνή και κάτω από αυτή. Είμαι σχεδόν 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι βλέπω τρεις γενιές! Βλέπω το παιδί των 10, τη μαμά και τον μπαμπά των 35 και τη γιαγιά. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα. 

«Δεν είμαι ακριβώς show woman»

Κάνοντας ένα flashback στο παρελθόν, ίσως έπρεπε να δώσω λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό μου. Αλλά είναι τέτοια η αγάπη και τέτοιο το πάθος για το τραγούδι και τον κόσμο που τα φέρνει όλα σε μια ισορροπία. Δεν είμαι ακριβώς show woman. Απλώς αυτό το συνεσταλμένο, κλειστό κορίτσι της δεκαετίας του ’70 προχώρησε, δούλεψε πάνω σε αυτό. Είχα την τύχη να είμαι 16 χρόνια πολύ κοντά με έναν συγκλονιστικό συνθέτη, τον Ανδρέα Βουτσινά. Ψαχνόμουν να γίνω καλύτερη, να κινώ καλύτερα το σώμα μου και να μεταφέρω ειδικά στο εξωτερικό μέσα από την έκφραση της φωνής μου τι θέλω να πω. Αλλά όλα έγιναν αργά, ωραία και συνειδητά». 

Τέλος, η ίδια επέλεξε μια κορυφαία στιγμή της καριέρας της, η ίδια ανέφερε πως «μία στιγμή από όλα αυτά τα 50 χρόνια καριέρας; Αυτό που μου έρχεται αυθόρμητα ήταν η στιγμή της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Περπατούσαμε και δεν ακούγαμε τίποτα από τα αποδυτήρια και όταν βγαίνω από το στάδιο, το "ααα" και όπου έβλεπα ήταν χρώματα, χαρούμενοι άνθρωποι, φωνές. Ανατριχιάζω ακόμα και τώρα. Νομίζω είναι μια τρομερή στιγμή. Και τη στιγμή που έλεγα τα "Παιδιά του Πειραιά" είδα ένα τεράστιο φεγγάρι, τον κόσμο, τα χρώματα και βέβαια το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι». 

Τον ερχόμενο χειμώνα, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη θα εμφανιστεί στο Παλλάς, με τη μουσική παράσταση «Τα τραγούδια των άλλων που αγάπησα».

Κήπος του Μεγάρουειδήσεις τώραΆλκηστις Πρωτοψάλτη