Lifestyle|13.06.2024 23:00

Τάσος Ξιαρχό: «Μου έγραψαν ότι θα χάσουν το επίδομα για τον HIV με αυτά που κάνω, ας το χάσουν!»

Newsroom

Μετά την αποκάλυψη ότι είναι θετικός στον HIV, ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Τάσος Ξιαρχό φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής Fay’s Time και σχολίασε τις αντιδράσεις του κόσμου, μετά την εκ βαθέων του εξομολόγηση. 

Σημειώνεται ότι ο Tάσος Ξιαρχό, στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον βιασμό που βίωσε σε ηλικία έξι ετών, στον κακοποιητικό πατέρα του που παραμένει τοξικοεξαρτημένος μέχρι και σήμερα, και παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι «καθαρός» τον τελευταίο έναν μήνα. 

«Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα»

Αρχικά ο Τάσος Ξιαρχό είπε: «Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα. Το κάνουν για τις ουσίες. Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες. Δεν είναι απόγνωση επειδή θες να φτιάξεις τη ζωή σου. Παίρνεις 700+ ευρώ και συνεχίζεις να μένεις στον δρόμο και συνεχίζεις να είσαι χρήστης ουσιών; Βλέπεις ότι κάποιοι με το που παίρνουν χρήματα, παίρνουν ουσίες κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί κάποια στιγμή. Μου ήρθαν κάποια μηνύματα χθες που μου μίλησαν επιθετικά. Μου έγραψαν ότι θα χάσουν το επίδομα με αυτά που κάνω. Ας το χάσουν! Το επίδομα δίνεται ουσιαστικά επειδή υπάρχει κόπωση. Υπάρχει γενικά αυτός ο φόβος με το AIDS, ότι ο οργανισμός σου δεν λειτουργεί το ίδιο δυναμικά. Οπότε, πρέπει να μην εργάζεσαι τόσο εντατικά κι όταν δεν νιώθεις καλά, να ζεις με το επίδομα».

Επιπλέον, εξήγησε τη δική του κατάσταση. «Με την αγωγή που παίρνω, είναι μηδενικό το φορτίο. Δεν έχω αυτά τα συμπτώματα και δεν μπορώ να κολλήσω κανέναν. Είναι σαν να κοιμάται ο ιός μέσα μου», λέει. 

«Από τον ΚΕΘΕΑ με δέχτηκαν γιατί ήμουν γνωστό όνομα. Έχει περίπου 2 χρόνια αναμονή αν θες να πας γιατί είναι γεμάτο από χρήστες, ναρκομανείς και ανθρώπους που παίρνουν το επίδομα επιβαρύνοντας τη χώρα μας. Αντί να βοηθηθούν κάποιοι που το έχουν όντως ανάγκη, περιμένουν στην ουρά. Είπα σε δύο φίλους μου να πάνε εκεί και δε μπορούσαν να τους δεχτούν. Και λέω: ποιος το έχει φτιάξει όλο αυτό, τι κέρδος έχει» πρόσθεσε επίσης ο Τάσος Ξιαρχό.

ειδήσεις τώραΤάσος ΞιαρχόHIV