Lifestyle|18.06.2024 11:49

Ανδρέας Γεωργίου: Η εξομολόγηση για τη μητέρα του που έπασχε από AIDS - «Ο κόσμος μας απέφευγε»

Newsroom

Σε μια βαθιά εξομολόγηση προχώρηση ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος μιλώντας για την οικογένειά του αποκάλυψε πως η μητέρα του πέθανε στα 36 χρόνια από AIDS. «Στην Κύπρο, στο χωριό είχαμε στιγματιστεί» εξομολογήθηκε.

«Ο κόσμος μας απέφευγε»

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε τον θάνατο της μητέρας του από AIDS, λέγοντας: «Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ένα ταμπού. Μου δόθηκε η ευκαιρία το 2005 να βγω και να μιλήσω για αυτή την ιστορία και να πω: Ξέρετε, η μητέρα μου έχει πεθάνει από AIDS, όπως έχουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ο πατέρας μου που έχει φύγει από τη ζωή και ο μικρός μου αδελφός ο οποίος σήμερα είναι 33 ετών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο στίγμα του τότε και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα «Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ήταν παλιά, βέβαια είναι σοκαριστικό στην αρχή, όπως σοκαριστικό είναι όταν μαθαίνεις ότι έχει διαβήτη. Πλέον είναι μεγαλύτερο το ρίσκο και ο κίνδυνος να έχεις διαβήτη, παρά AIDS».

Τόσο ο ηθοποιός, όσο και η οικογένειά του, βίωσαν την απόρριψη από την κοινωνία, μιας και όπως είπε, είχαν στιγματιστεί.

«Στην Κύπρο, στο χωριό είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε, όμως ήμασταν δεμένη οικογένεια, μείναμε ενωμένoι και καταλαβαίναμε τον κόσμο και τι συνέβαινε γύρω μας» είπε. «Η μητέρα μου πέθανε 36 ετών. Κάποια στιγμή μου έδωσε συγγενικό μου πρόσωπο φωτογραφία της από την ηλικία των 30 και σοκαρίστηκα γιατί κατάλαβα ότι ήταν ένα κορίτσι η μαμά μου, κατάλαβα πόσο νωρίς έφυγε» κατέληξε.

Ανδρέας ΓεωργίουηθοποιόςAidsειδήσεις τώρα