Lifestyle|19.06.2024 12:20

Celine Dion: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί και το θερμό χειροκρότημα του κοινού - «Ελπίζω να σας ξαναδώ όλους σύντομα»

Newsroom

Απαστράπτουσα έδειχνε η Σελίν Ντιόν (Celine Dion) στο κόκκινο χαλί της ειδικής εκδήλωσης για την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της με τίτλο «I am: Celine Dion».

Η καναδέζα τραγουδίστρια έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά στους φωτορεπόρτερ για την πρεμιέρα της τανίας που εξιστορεί τη μάχη που δίνει με τη σπάνια νευρολογική νόσο, το σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου.

Στο πλάι της, στην ειδική βραδιά αυτή στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε ο 23ρονος γιος της Rene-Charles Angelil, ντυμένος με ένα μαύρο κοστούμι, ενώ η τραγουδίστρια επέλεξε ένα ολόλευκο ντύσιμο. Η Ντιόν, πέρα απο τον Rene-Charles, έχει και δύο 13χρονα δίδυμα αγόρια, τα οποία απέκτησε με τον εκλιπόντα σύζυγο της Rene Angelil, ο οποίος πέθανε απο καρκίνο του φάρυγγα.

Η Ντιόν ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της, στο Prime Video, με το κοινό να σηκώνεται και να χειροκροτάει για αρκετή ώρα, φέρνοντας στην καλλιτέχνιδα δάκρυα συγκίνησης, με την ίδια να δίνει τη δική της μάχη. Παίρνοντας το μικρόφωνο παρουσίασε την ταινία και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της. Στην αρχή της ομιλίας της, ευχαρίστησε τη γιατρό της, δρ. Amanda Piquet, και τη σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ, Irene Taylor Brodsky. Η 56χρονη Dion είπε επίσης ότι το κοινό στην αίθουσα ήταν το μεγαλύτερο πλήθος μπροστά στο οποίο είχε βρεθεί εδώ και χρόνια.

«Η ατελείωτη αγάπη σας με έφερε σε αυτή εδώ τη στιγμή»

«Φυσικά, δεν θα ήμουν εδώ χωρίς την καθημερινή αγάπη και υποστήριξη από τα υπέροχα παιδιά μου. Σε ευχαριστώ, Rene-Charles. Ευχαριστώ, Nelson. Ευχαριστώ, Eddy. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε η ίδια, ενώ το κοινό συνέχισε να τη χειροκροτάει. «Και χάρη σε εσάς, τους θαυμαστές μου, η παρουσία σας στο ταξίδι μου ήταν ένα δώρο πέρα από κάθε όριο. Η ατελείωτη αγάπη σας και η υποστήριξή σας για όλα τα θέματα με έφεραν σε αυτή τη στιγμή» συνέχισε.

«Μία από τις ιστορίες που θα ακούσετε από εμένα σε αυτή την ταινία, καθώς διάβαζα, μαθαίνοντας για την κατάστασή μου. Συνέκρινα τον εαυτό μου – και δεν το λέω αυτό επειδή βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη – αλλά συνέκρινα τον εαυτό μου με ένα μήλο. Ω, ακούγεται σαν να το βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά το έκανα, και ήμουν στο Λας Βέγκας» είπε αστειευόμενη.

Συνέχισε συγκινημένη λέγοντας: «Όταν είπα στον εαυτό μου ότι συνέκρινα τον εαυτό μου με ένα μήλο από ένα δέντρο, [είπα]: Δεν θέλω να περιμένετε (οι θαυμαστές) άλλο στην ουρά, αν δεν έχω λαμπερά μήλα για εσάς. Έτσι, πριν από μερικές ημέρες, είδα ένα μήνυμα από έναν θαυμαστή και έλεγε: Δεν είμαστε εδώ για το μήλο. Είμαστε εδώ για την αλήθεια. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο τυχερή είμαι που έχω τους φίλους μου στη ζωή μου».

«Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε μέρος του ταξιδιού μου. Αυτή η ταινία είναι το ερωτικό μου γράμμα στον καθένα από εσάς. Ελπίζω να σας ξαναδώ όλους πολύ σύντομα» έκλεισε την ομιλία της με δάκρυα στα μάτια, με το κοινό να την καταχειροκροτάει ξανά.

«Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος, νιώθεις πίεση στο λάρυγγά σου»

Η Celine Dion μίλησε ανοιχτά στη Hoda Kotb του NBC News για το πώς το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου έχει επηρεάσει τη φωνή της και γενικότερα τη ζωή της. Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης, το 2022. 

«Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος. Νιώθεις πίεση στο λάρυγγά σου» ακούγεται στο τρέιλερ που προβλήθηκε στην εκπομπή «Today», υψώνοντας τη φωνή της για να δείξει το αποτέλεσμα. «Είναι σαν να μιλάς έτσι, και δεν μπορείς να πας ούτε ψηλά ούτε χαμηλά».

«Μπαίνει σ' έναν σπασμό» εξήγησε η βραβευμένη με πέντε Grammy τραγουδίστρια. «Ξεκίνησε από τον λαιμό μου. Σκεφτόμουν ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως μπορεί να επηρεάσει την κοιλιά, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά».

Συνέχισε περιγράφοντας πώς η δυσκαμψία της δημιουργεί αίσθηση ακινησίας. «Αισθάνομαι ότι, αν θελήσω να γυρίσω τα πόδια μου, αυτά θα παραμείνουν στην ίδια θέση» είπε. «Ή, αν μαγειρεύω - γιατί μου αρέσει να μαγειρεύω - τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, θα μείνουν ακίνητα. Είναι κράμπες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με μια ακινησία που σε καθηλώνει».

«Έχω σπάσει τα πλευρά μου σ' ένα σημείο, γιατί μερικές φορές όταν είναι σε έξαρση, αυτό συμβαίνει» αποκάλυψε.

Πριν από δύο χρόνια, η Celine Dion γνωστοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο stiff-person, μια σπάνια και ανίατη νευρολογική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει έντονους μυϊκούς σπασμούς, αναγκάζοντάς την ν' ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της. Η ασθένεια, σύμφωνα με το Stiff Person Syndrome Foundation, επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

«Οι ασθενείς μπορεί να μείνουν ανάπηροι, καθηλωμένοι σε αμαξίδιο ή στο κρεβάτι, ανίκανοι να εργαστούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους», αναφέρει το ίδρυμα, προσθέτοντας ότι η νευρολογική αυτή πάθηση με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά μπορεί να προκαλέσει εξουθενωτικό πόνο, χρόνιο άγχος και μυϊκούς σπασμούς «τόσο βίαιους που μπορούν να εξαρθρώσουν αρθρώσεις και να σπάσουν ακόμη και οστά».

Η μεγάλη επιστροφή της

Αυτή η κατάσταση δυσκολεύει την καθημερινότητα και τις ζωντανές εμφανίσεις της Celine Dion, τις οποίες λατρεύει. Ωστόσο, μπορεί να μας εκπλήξει με μια εντυπωσιακή επιστροφή στις 26 Ιουλίου, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες. Η πρόσφατη δήλωσή της, ότι θέλει να ξαναδεί τον Πύργο του Άιφελ, μπορεί τελικά να μην είναι τυχαία.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι οι γαλλικές αρχές είναι διατεθειμένες να διαθέσουν μεγάλα ποσά για να φέρουν στην τελετή διάσημους καλλιτέχνες, όπως τη Celine Dion και την Aya Nakamura.

Το συγκινητικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion»

Στο «I Am: Celine Dion», η Celine Dion περιγράφει με δάκρυα στα μάτια πόσο της λείπει η επαφή με τον κόσμο και οι συναυλίες της αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να μπορέσει να «επιστρέψει» και «λυγίζει» όταν «υπόσχεται» πως δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Ακόμα κι όταν δεν θα μπορεί πλέον να περπατήσει.

Το ντοκιμαντέρ του Prime καταγράφει τη ζωή και την πορεία της Celine Dion, από τα πρώτα βήματά της στο τραγούδι έως την ημέρα που αποφάσισε να μιλήσει για τη δύσκολη περιπέτεια της ζωής της. Την ημέρα που ένιωσε έτοιμη να μιλήσει για το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου.

«Η φωνή μου είναι ο μαέστρος της ζωής μου. Όταν η φωνή φέρνει χαρά, είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Χρειάζομαι το μουσικό μου όργανο» λέει η Celin Dion. «Δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα σόου. Δύσκολο είναι να το ακυρώνεις» λέει με δάκρυα στα μάτια η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Για την υγεία της, λέει: «δουλεύω σκληρά κάθε μέρα». Και ενώ ακούγεται η φωνή της, το τρέιλερ «ντύνουν» πλάνα από τις ασκήσεις γυμναστικής που κάνει.

Η Celine Dion δεν διστάσει να δείξει στο ντοκιμαντέρ τις στιγμές που δεν αντέχει και «σπάει». «Μου λείπει πολύ ο κόσμος» λέει. Και συγκλονίζει με τη φράση: «Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω κι αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω. Δε θα σταματήσω». Η σταρ ελπίζει ότι το ντοκιμαντέρ θα «ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για αυτή την ελάχιστα γνωστή πάθηση».

ντοκιμαντέρπρεμιέρανόσοςΣελίν ΝτιόνΝέα Υόρκητραγουδίστρια